Официалните акаунти в Twitter на Apple, Илън Мъск, Джеф Безос

...
Официалните акаунти в Twitter на Apple, Илън Мъск, Джеф Безос
Коментари Харесай

Хакери се възползваха от Apple, Илън Мъск и Джеф Безос, за да оберат наивни хора в Twitter

Официалните сметки в Twitter на Apple, Илън Мъск, Джеф Безос и други известни персони бяха хакнати в сряда от измамници, които се пробвали да накарат хората да им изпратят криптовалута, заяви Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
В оповестените от хакери постове в Twitter от съответните сметки на известни хора се твърдеше, че хората имат 30 минути да изпратят 1000 $ в биткоини, с цел да получат назад два пъти повече.
" Това е машинация, НЕ участвайте! ", предизвести в Twitter от формалния си акаунт съоснователят на криптовалутата Джемини Камерън Уинклевос.
" Това е същата офанзива, която претърпяват другите огромни криптовалутни сметки. Бъдете бдителни! ", написа още Уинклевос.
Предупреждението обаче не попречи изцяло на измамата. Повече от 300 транзакции са били осъществени в четвъртък към биткойн адреса, появил се в профилите на известни хора. Към 01:00 часа българско време са осъществени 321 транзакции на 12.3 биткойни. Цената на един биткойн е към 9 200 щатски $, тъй че са преведени общо към 112 хиляди $.
Броят на транзакциите продължава да пораства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР