Официалната визита на бившия главен прокурор Иван Гешев в САЩ

...
Официалната визита на бившия главен прокурор Иван Гешев в САЩ
Коментари Харесай

Прокуратурата: Гешев е похарчил 35 000 лева за визитата си в САЩ през май

Официалната аудиенция на някогашния основен прокурор Иван Гешев в Съединени американски щати през май, единствено дни след гърмежа до кортежа му, е коствала 35 009,60 лв. и е платена от бюджета на прокуратурата (ПРБ).

Това излиза наяве от отговор на новия заместител на основния прокурор Мария Павлова на въпрос от народния представител от “Продължаваме смяната - Демократична България ” Ивайло Мирчев, оповестиха от пресцентъра на Демократична България. От цялата изхарчена сума, Гешев, дружно с двамата си придружители - Владимир Николов, който е административен началник на Оперативна програма - Плевен, и служителят в дирекция “Публична връзка ” Марчела Пантелеева, са употребявали близо 19 хиляди лв. за квартирни пари и 13 хиляди лв. за пътни разноски. Останалите пари са били изразходени за вътрешен превоз, дневни и медицински застраховки.

Посещението на Иван Гешев в Съединени американски щати протича в интервала 6-13 май 2023 година и е осъществено по покана на изпълнителния шеф на Американското ционистко придвижване Хърбърт Блок.

В писмото се споделя още, че в границите на престоя си в Ню Йорк Гешев е разговарял с представители на Американското ционистко придвижване, Американски европейски комитет, Световен еврейски конгрес, “B’nai B'rith International ”, Лига срещу поругаването и Конференция на президентите на американски еврейски организации. Във Вашингтон той се е срещал с конгресмените Ник Лалота и Андрю Гарбарино по въпроси, свързани със стратегическото място на България в НАТО и Европейски Съюз и правни аспекти на противодействието на киберпрестъпленията.

Проведени са и още няколко срещи с конгресмени във Вашингтон по тематики, свързани с правоприлагането, битката с корупцията и противодействието на зловредното съветско въздействие.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР