Официалната трета ковид вълна е във фаза на бърз растеж.

...
Официалната трета ковид вълна е във фаза на бърз растеж.
Коментари Харесай

Наш лекар от Швейцария: Предстоят изключително тежки седмици в България

 " Официалната трета коронавирус вълна е във фаза на бърз напредък. Предстоят извънредно тежки седмици в България. Миналата седмица Чехия, която се намира в сходна обстановка, помоли Германия за помощ заради привършване на болничния запас. За страдание България няма към кого да се обърне за помощ, а и реакциите на държавно управление и общество като цяло са несъответстващи ". Това написа във фейсбук Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория в Берн и експерт по сигурност на имунизациите.

" В момента в България се постанова всеки да вземе самостоятелни ограничения за персонална отбрана - FFP2 или N95 маски, отдалеченост, понижаване до най-малко на събирания на обществени места и на огромни групи от хора. Разчитайте само на персоналния си здрав разсъдък. Преболедуване и имунизация имат неразбираем резултат върху разпространяването на вируса, защищават главно от тежка болест. Не се доверявайте на спекулации, че надали не към този момент половината хора са преболедували Ковид и няма ужасно - сегашната трета вълна потвърждава, че сме доста надалеч от стаден имунитет ".

" На сътрудниците по лечебни заведения, интензивни отделения, частни кабинети и аптеки - пазете си нервите и се наспивайте, доколкото можете. Това, което българското общество аргументи от безнаказаност на лекарите и здравните си служащи в последните 6 месеца, е безусловно безсрамие ", приключи разбора си доктор Илиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР