Официалната страница на ДЮШ на Пирин продължава със своята инициатива.Целта

...
Официалната страница на ДЮШ на Пирин продължава със своята инициатива.Целта
Коментари Харесай

Треньорът на Пирин U13 Aнтон Костадинов: Нашите юноши трябва да се научат на дисциплина, труд и постоянство

Официалната страница на ДЮШ на Пирин продължава със своята самодейност.

Целта им е да се запознаете по-подробно със експертите, които упражняват и образоват „ орлетата “ по пътя им към огромния футбол.

Сега не престават с треньора на Пирин U13 - Aнтон Костадинов. Той е някогашен футболист, играл и за Пирин, а в този момент приготвя дребните "орлета ".

След кариера като футболист, по какъв начин се насочихте към треньорската специалност?

В последната ми година като професионален футболист се записах в Българска треньорска школа по футбол да изкарам нужния ми лиценз "C ". След това получих покана от управлението на Пирин и започнах работа и като треньор в школата.

Разкажете освен това за тима си.

Водя набор 2009 - U13. Участваме в Областно Първенство, където няма класиране. За моя наслада в този набор има деца с доста добър капацитет. Този тим е бил воден преди мен от Радослав Бачев, който е селектирал и деца от района, приключил е прелестна работа, за което му благодаря.

Ако би трябвало да сравните вас като деца, когато сте упражнявали, със сегашните, които вие водите, какво бихте споделили?

Няма база на съпоставяне, времената са други. Нашият темперамент се ковеше на улицата - отиваш и се бориш самичък, без значение дали спортуваш или учиш. Сега е много по-различно и родителите постоянно пробват да бъдат треньори, учители, спасители на децата си…

На какво желаете да научите играчите си?

На първо място желая да създадем хора. Разполагаме за момента с 27 деца в набора. От тях, в случай че създадем, двама дай Боже и повече футболисти, ще бъда доста благополучен. В тази възраст би трябвало да учим „ Буквара на футбола “ и да стартираме от А и Б. Искам да ги научим на труд и дисциплинираност и да поемат отговорност за дейностите си, да не да търсят виновността постоянно в някой различен.

Какво бихте посъветвали юношите на Пирин?

Нашите юноши би трябвало да се научат на дисциплинираност, труд и неизменност. Футболист не се става от през днешния ден за на следващия ден, става се с доста ТРУД, ограничения и неизменност.

Какво би трябвало да се промени в школата, с цел да си върне славата от предишното?

За мен персонално би трябвало да се върнат приемните изпити преди всичко. Силно се надявам да бъде построен огромен неестествен терен, който ще реши доста от подготвителните ни несгоди през зимния интервал, свързани с терените.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР