Официалната статистическа агенция на Русия не е публикувала от няколко

...
Официалната статистическа агенция на Русия не е публикувала от няколко
Коментари Харесай

Руският внос рязко е намалял заради западните санкции frognews.bg

Официалната статистическа организация на Русия не е разгласила от няколко месеца данни за вноса, само че проследявайки данните за търговията на 57 страни, Институтът за международна стопанска система в Кил пресметна, че през месеците юни, юли и август вносът на артикули в Русия е бил с 24% по-нисък по отношение на същия интервал година по-рано. Това подхожда на месечен дефицит на импорт от 4.5 милиарда $.

 

Немският стопански институт означи, че Китай е поел от Европейски Съюз ролята на главен търговски сътрудник на Русия. Износът на Европейски Съюз за Русия е намалял с цели 43% през лятото, до момента в който износът на артикули от Китай за Русия се е повишил с 23%. Увеличението на износа от Китай за Русия обаче е изгубило подтик през септември, оповестява БНР.

 

Винсент Стамер, началник на така наречен Kiel Trade Indicator заяви, че защото износът на Китай не е задоволителен, с цел да компенсира спада в търговията на Русия с Европейски Съюз. Усилията на Русия са ориентирани към това да размени намаляващия импорт от Европа.

 

Стамер добавя, че глобите, които " са наложени от западния алианс, явно удрят мощно съветската стопанска система и доста лимитират опциите за ползване на популацията ". Институтът Кил също по този начин заяви, че както износът, по този начин и вносът на съветски артикули са се свили през октомври, спадайки надлежно с годишен ритъм от 2.6% и с 0.4%.

 

Институтът, който наблюдава корабните товари. Той заяви, че в бившето най-голямо контейнерно пристанище в Санкт Петербург, Русия, през октомври те са достигнали по-малко от 10% от размерите от миналата година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР