Официалната информация от печатницата на БНБ е, че ако ще

...
Официалната информация от печатницата на БНБ е, че ако ще
Коментари Харесай

Атанас Славов: Очакваме ветото върху промените в Изборния кодекс да бъде преодоляно

" Официалната информация от печатницата на Българска народна банка е, че в случай че ще има избори през март, е невероятно да се създаде предпазена хартия, тъй че да дава отговор на условията на Изборния кодекс. "

Това съобщи пред БНР националният представител от " Демократична България " Атанас Славов.

" Ще бъде доставена хартия, която не дава отговор за всички законови условия. Това ще хвърли в допълнение подозрения върху изборния развой ", счита Славов.

" Това ще е следващият път, в който Народното събрание приема закони, за които авансово е ясно, че не може да се изпълнят заложените условия ", добави депутатът от " Демократична България ".

" Очакваме ветото да влезе в зала. Не бих се учудил още през днешния ден като изключителна точка. Но съм уверен, че болшинството, което е образувано по тази тематика, още преди празниците ще го вкара в зала и ще бъде преодоляно ", добави още Атанас Славов.

" Ако бъде преодоляно ветото да президента върху Изборния кодекс, допустима стъпка е да се сезира Конституционния съд ", предлага националният представител.

Според Славов обаче не е огромен шансът Конституционният съд да се произнесе до март, в случай че тогава има предварителни избори.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР