Официалната информация от печатницата на БНБ е, че ако ще

...
Официалната информация от печатницата на БНБ е, че ако ще
Коментари Харесай

Атанас Славов: Очакваме ветото върху Изборния кодекс да влезе в зала и да бъде преодоляно

Официалната информация от печатницата на Българска народна банка е, че в случай че ще има избори през март, е невероятно да се създаде предпазена хартия, тъй че да дава отговор на условията на Изборния кодекс.
Това сподели в изявление за БНР депутатът от Демократична България Атанас Славов, който е и учител по конституционно право. Според него това ще навреди на изборния развой.

" Ще бъде доставена хартия, която не дава отговор за всички законови условия. Това ще хвърли в допълнение подозрения върху изборния развой. "

" Това ще е следващият път, в който Народното събрание приема закони, за които авансово е ясно, че не може да се изпълнят заложените условия ", посочи той в предаването " Преди всички ".

Ако бъде преодоляно ветото да президента върху Изборния кодекс, допустима стъпка е да се сезира Конституционния съд, счита депутатът от Демократична България. По думите му обаче даже бързо да се пристъпи към това, възможностите Конституционен съд да се произнесе до март, в случай че тогава има избори, не е висок.

" Очакваме ветото да влезе в зала. Не бих се учудил още през днешния ден като изключителна точка. Но съм уверен, че болшинството, което е образувано по тази тематика, още преди празниците ще го вкара в зала и ще бъде преодоляно ", означи Атанас Славов.

Той изрази вяра към акад. Денков " да се образува група от политически сили ", които да слагат на дневен ред нужните промени.

Все още съответни сфери, съответни ресори на бъдещи министри не са обсъждани, посочи депутатът от Демократична България.
" Демократична България има специалисти задоволително, и потвърдени политици. Различни ресори могат да се разискват. "

Славов заявява, че ще създадат всичко допустимо да има кабинет, " който да прави дълбоки промени ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР