Официализира ли се прегръдката между Борисов и Пеевски със зачестилите

...
Официализира ли се прегръдката между Борисов и Пеевски със зачестилите
Коментари Харесай

Весислава Танчева пред ФАКТИ: Прегръдката между Борисов и Пеевски не е от сега

Официализира ли се прегръдката сред Борисов и Пеевски със зачестилите в последно време срещи сред парламентарните групи на ГЕРБ и Движение за права и свободи? Взимайки поради честото вървене на Пеевски в Народното събрание от началото на новата парламентарна сесия, близостта в позициите на двете партии несъмнено прави усещане. Поставени ли са от ГЕРБ още веднъж пред избор с кого да бъдат сътрудници и какво би станало с българската политическа система, в случай че предлагането на Движение за права и свободи за отворено финансиране на партиите от бизнеса, казано с други думи използване ''американския модел'' в България, се одобри? По тези въпроси пред ФАКТИ приказва политическият пиар специалист Весислава Танчева.

Относно доближаването в политически смисъл на ГЕРБ-ДПС, Пеевски-Борисов, Весислава Танчева сподели следното: ''Мисля, че тази прегръдка си е сносно официализирана през годините посредством бизнес съдействие. Едно безусловно гласно, очевидно и очевидно съдействие на равнище публични поръчки. В последна сметка през всичките години, откогато ГЕРБ е на власт, непрестанно компании на Делян Пеевски и свързани с Движение за права и свободи обръчи от компании, както те си ги назовават сами, печелеха и не престават да печелят апетитни публични поръчки''.

''Ако си спомняте по построяването на Южен поток, първото трасе от Паша дере през Северна България за Сърбия, през стотиците публични поръчки свързани с Община Варна. Макар и Движение за права и свободи да не е на власт, на практика от времето на Орешарски насам, по никакъв метод техните стопански ползи и на компаниите свързани с тях не са потърпевши. Напротив, в случай че се замислете, банкрутът и унищожаването на КТБ още веднъж е една негласна форма на съглашателство сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. Събарянето на банката, банкрутът ѝ, се случи след прословутото кафе, което Лютви Местан пи с Цветанов и Борисов в Кърджали. Тогава към този момент се говореше, че Движение за права и свободи се отдръпва от обединението подкрепяща Орешарски, че това към този момент не ги устройва и са се пренасочили към някаква форма на съглашателство с ГЕРБ, въпреки и неофициално'', разяснява Танчева за ФАКТИ .
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР