Официален старт на българското европредседателство и в Брюксел. Президентът Румен

...
Официален старт на българското европредседателство и в Брюксел. Президентът Румен
Коментари Харесай

Официален старт на българското европредседателство в Брюксел

Официален старт на българското европредседателство и в Брюксел. Президентът Румен Радев и министър председателят Бойко Борисов започнаха работни срещи на високо ниво.

Докато президентът беше на среща при краля, а по-късно и с българската общност в Брюксел , министър-председателят вкара в ход всички принадлежности, които да му разрешат да конкретизира един от най-важните цели на нашето председателство – Западните Балкани.

Започна със среща с ръководителя на Европейската капиталова банка, след което беше специфичен посетител на баварското посланичество и на тяхната фондация, които „ коват ” политиката на Европа по въпросите на миграцията и Западните Балкани.

Бойко Борисов получи рекомендация от страна на ръководителя на Европейската национална партия в Европарламента Вернер Хойер да откри позволение на казуса с имиграцията. Българският министър председател ще би трябвало да влезе в нелеката роля да сплоти страните от Висшеградската четворка и западните страни до края на нашето председателство, с цел да решат казуса.

„ Всяка една страна има проблем с другите на Балканите. България е единствената, която няма неуреден проблем и с всички е в близки и добросъседски връзки. Неслучайно ние сме неофициалният водач. Казвам неофициален, тъй като на Балканите водач не може да има. Там сме единствено велики, само че би трябвало да дадем вероятност на всички ”, съобщи Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР