Официален представител на правителството на България е потвърдил, че има

...
Официален представител на правителството на България е потвърдил, че има
Коментари Харесай

Засечен руски самолет в небето над България СНИМКИ

Официален представител на държавното управление на България е удостоверил, че има прехвръкване през въздушното пространство на страната ни на съветски държавен аероплан.

Източникът прецизира, че става въпрос за позволен полет от Министерството на външните работи, който е имал филантропична цел – прибиране на съветски дипломати.

Руският държавен аероплан кацна в 9.26 ч. тази заран на летището в Белград „ Никола Тесла “.

Той е изхвърчал от Сочи и е прелетял през въздушното пространство на България, която още през месец февруари тази година заяви, че не разрешава полетите на съветския самолети през нейна територия.

Самолетът е навлязъл в родното небе сред Варна и Бургас и го е напуснал в региона на Видин. Полетът е почнал в 8.02 съветско време и е завършил в 9,26 часа сръбско време. Той е регистриран и от известния уебсайт Flightradar.24



По рано сръбски и босненски медии оповестиха за полета. Според телевизия N1, излъчваща в няколко републики на някогашна Югославия, този аероплан е имал за цел да прибере съветските дипломати, които са оповестени за личност нон грата в страните, в които са били на работа и не могат да се завърнат в Русия.

Телевизията сподели и фотография от самолета на летището в Белград. Подобни полети, прецизира N1, са били реализирани от началото на войната в Украйна със същата цел да прибере съветски дипломати.



Полет със същия аероплан е бил сбъднат и на 17 април от Москва за Копенхаген, когато е било избегнато въздушното пространство на страните, които са забранили съветски полети.

От българското Министерство на защитата оповестяват, че през миналото денонощие не са били вдигани български бойни самолети под паника поради навлизането на непознати изтребители в нашето въздушно пространство.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР