Офисите на световния лидер в сектора на енергийните напитки Ред

...
Офисите на световния лидер в сектора на енергийните напитки Ред
Коментари Харесай

От Брюксел проверяват “Ред Бул“ по подозрения за антиконкурентни практики

Офисите на международния водач в бранша на енергийните питиета " Ред Бул " (Red Bull) са били ненадейно тествани през вчерашния ден поради съмненията на Брюксел за антиконкурентни практики. Това заяви през днешния ден австрийската компания, представена от Франс прес.
Прочетете още
" В понеделник представители на Европейска комисия посетиха офисите ни ", заяви " Ред Бул ", отбелязвайки, че компанията е сътрудничила по всички въпроси, които я засягат.
По-рано през днешния ден изпълнителният орган на Европейски Съюз, който се грижи за разпоредбите на конкуренцията, разгласи в официално съобщение, че са осъществени инспекции в доста страни поради опасения за нарушение на " разпоредбите при подписване на съглашения и корист с господстваща позиция ". 
Европейска комисия обаче не посочи името на компанията, за която става дума, нито страните, в които са осъществени инспекциите.

Тези инспекции " са прелиминарен стадий в следствие за хипотетични антикорупционни практики ", изясни Европейска комисия, без да дава повече детайлности. Те не предрешават изхода от следствието, посочи изпълнителният орган на Европейски Съюз.

Компаниите, въвлечени в секрети картели, рискуват да бъдат санкционирани със съществени суми. Те могат да получат имунитет или понижаване на сумата на санкцията, в случай че огласят обстоятелствата и си сътрудничат с Европейски Съюз по време на цялата процедура.

След гибелта на австрийския си създател Дитрих Матешиц през октомври, на 78-годишна възраст, " Ред Бул " назначи трима шефове, които да ръководят компанията. Той трансформира марката в една от " перлите " на хранително-вкусовата индустрия и огромен удар в региона на спортния маркетинг, което го направи най-богатия човек в Австрия.

Понастоящем синът му Марк Матешиц има 49 на 100 от " Ред Бул ", а тайландската фамилия Йоовидя е притежател на останалата част.

За компанията сега работят близо 16 000 души по света и през 2022 година тя е продала над 11,58 милиарда кенове.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР