Офисът на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Брег обяви снощи

...
Офисът на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Брег обяви снощи
Коментари Харесай

Прокуратурата на Ню Йорк Брег разследва полицейска стрелба в отговор на антиизраелски агитатор на Колумбийския университет

Офисът на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Брег разгласи нощес следствие на тактически служител на реда от нюйоркската полиция, до момента в който прокурорите напредват с обвинявания против десетки анти-израелски пропагандатори, които полицията арестува в барикадираната постройка във вторник.

Властите организират брифинг по въпроса в петък сутринта.

Полицията арестува 282 души във вторник вечерта в репресии в Колумбийския университет и Сити Колидж в Ню Йорк. От тях 74 са изправени пред закононарушения или по-сериозни обвинявания, а други 16 са с неизпълнени заповеди, споделиха прокурорите. Около половината от задържаните не са били свързани с нито едно от учебните заведения.

Демонстрантите се барикадират в Hamilton Hall, академична постройка, която е била заета в минали студентски придвижвания, на 30 април 2024 година в Ню Йорк. Полицията сподели, че към 30% от хората, задържани в постройката на Колумбийския университет, не са свързани с учебното заведение. (Alex Kent/Getty Images)

Във...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР