Офисът на Изправи се.БГ е бил подслушван, твърди Мая Манолова

...
Офисът на Изправи се.БГ е бил подслушван, твърди Мая Манолова
Коментари Харесай

Подслушвали офиса на Изправи се. БГ заради водна пръскачка

Офисът на " Изправи се.БГ " е бил подслушван, твърди Мая Манолова след инспекция на изтекли в общественото пространство документи.

Пред публицисти пред постройката на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства /СРС/, Манолова сподели, че хора от екипа й са подслушвани от 17 август предходната година по съмнения за приготовление на държавен прелом , като настояванията, надлежно разрешенията за използване на СРС са удължавани неведнъж, съобщи Българска телеграфна агенция.

Периодът стартира от летните митинги и продължава през предизборната акция за предходните парламентарни избори, означи тя. Една от преписките и сега е дейна, искане за нейното удължение е направено на 20 май, т.е. офисът на " Изправи се " може да бъде употребен във всеки един миг и по отношение на тях да се ползват специфични разследващи средства, уточни Манолова.

Покрай офиса на " Изправи се ", който съгласно прокуратурата и профилирания съд е проведена незаконна група, са подслушвани и публицисти, и елементарни жители, сподели Манолова.

Нашето гледище е инспекцията, защото съответно сме поискали да бъде осъществена инспекция от бюрото за СРС, да бъде осъществена неотложно, тъй като стартира последваща предизборна акция, добави тя.

Манолова сподели, че ще отидат и при министъра на вътрешните работи да му показват документите.

Попитана дали имат отговор на заявките за инспекция дали са подслушвани, тя сподели, че подобен няма. Официален отговор нямаме, само че разполагаме с документи и такива документи бяха огласени от уеб страницата bird през вчерашния ден. Това са достоверни документи, направихме информации и инспекции, уточни Манолова.

Разговорите вътре са достоверни, сподели Тихомир Василев, бизнесмен, част от " Изправи се.БГ ". По моята кореспонденция са закачени 24 индивида - всички от офиса , плюс външни хора и персонални мои контакти, и журналистката Анелия Дулева, добави той.

Там единственият иструмент за държавен прелом се оказва една водна пръскачка , за която става дума по какъв начин да бъде приложена, добави Манолова във връзка диалозите.

 Мая Манолова осъди Бойко Борисов да й заплати 10 000 лева за клевeта Виж още

Ние твърдим, че и настояванията, и разрешенията за използване на СРС за подслушване на хора от моя екип са противозаконни. Никакви дейности, които да приготвят държавен прелом, в настояванията не са разказани, затова това са противозаконни претенции, сподели Манолова.

Лидерът на партия Волт Настимир Ананиев разяснява, че на 21 декември 2020 година има искане от профилираната прокуратура да бъде подслушван със СРС и е подслушван до 10 февруари т.г. Тогава вървяха договарянията с Триото за сформиране на обединението " Изправи се! Мутри вън! " и също по този начин за платформата, която трябваше да следи за честността на изборите сред " Изправи се! Мутри вън! ", " Демократична България " и " ИТН ", уточни той.

По думите му, всички хартиени и електронни носители се унищожават на 17 февруари , а на 20 май преписката е удължена.

В отговор на въпрос Манолова разяснява и, по думите й, първата добра вест и уточни, че са осъдили Бойко Борисов за клюки преди втория тур на локалните избори. Той ще заплати 10 хиляди лв., с които децата от с. Волуяк ще имат детска площадка, добави Манолова.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР