Офисът на Европейската прокуратура в София поиска от българската прокуратура

...
Офисът на Европейската прокуратура в София поиска от българската прокуратура
Коментари Харесай

Европейската прокуратура поиска запор на имоти, разследва длъжостни лица за измама от 2,6 млн. евро в България

Офисът на Европейската прокуратура в София изиска от българската прокуратура запор на активи в границите на следствие на план на стойност 2,6 млн. евро, включващ действия по водоснабдителната мрежа на община в България, финансиран от Европейски Съюз. Разследвани са длъжностни лица и кмет, обвинени в машинация, ощетила бюджета на Европейски Съюз, се споделя в известие, оповестено на уеб страницата на Европейската прокуратура, представено от Българска национална телевизия. Не се оповестяват имената на разследваните.

Софийският апелативен съд наложи запор на недвижими парцели и транспортни средства по искане на Европейската прокуратура, принадлежащи на разследваните обвинени. Запорирани са седем здания с обща повърхност 1956 квадратни метра, както и три транспортни средства, за компенсиране хипотетични вреди, нанесени на бюджета на Европейски Съюз.

Целта на плана е била реорганизация на водоснабдителната мрежа и водохранилището на община в България, финансиран от българския Държавен фонд " Земеделие " по Програмата за развиване на селските региони на Европейски Съюз на стойност 2,6 млн. евро (5,2 млн. лева).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР