Офисът на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) в София

Офисът на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) в София ...

При проверка КЗК запечата неработещ офис на петролната асоциация.


Офисът на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) в София е бил запечатан при внезапна проверка на Комисията за защита на конкуренцията в сряда покрай разследване на евентуални нарушения и сговор на цените на горивата сред нейните членове.

Всъщност офисът е бил заварен "заключен и недостъпен", съобщиха от антимонополния орган. На място не били установени представители на БПГА, а опитите на проверяващия екип да се свърже с такива на публикувания в интернет страницата на асоциацията стационарен телефонен номер били неуспешни.

От КЗК уточняват, че в опита за проверка са участвали и представители на МВР, а поводът бил образувано производство за установяване на евентуално извършени нарушения при определяне цените на масовите автомобилни горива по веригата производство/внос – съхранение – търговия на едро – търговия на дребно, както на отделните хоризонтални нива, така и по вертикала.

Проверката засяга "Лукойл Нефтохим Бургас", "Лукойл България", "Сакса", "Инса Ойл", "Ромпетрол България", "Еко България", "Шел България", "ОМВ България", "НИС Петрол", "Петрол", "Трейднет Варна" и Българската петролна и газова асоциация.

Сега проверката е преустановена до осигуряването на достъп до офиса на БПГА, допълват от комисията.

Източник: mediapool.bg