Офис на нотариус в Перник е бил разбит в нощта

...
Офис на нотариус в Перник е бил разбит в нощта
Коментари Харесай

Обир в нотариална кантора в Перник, откраднаха 400 хил. лв.

Офис на нотариус в Перник е бил разрушен в нощта против петък, научи от свои източници. По първични данни обирджиите са срязали касата в офиса и са взели наличните там към 400 хиляди лв.. На място текат огледи. 

Под управлението на Окръжната прокуратура в Перник стартира следствие по формирано досъдебно произвеждане за кражба в изключително огромни размери и представляваща изключително тежък случай – закононарушение по член 196а от Наказателния кодекс.

От пресцентъра на институцията оповестиха, че през днешния ден към 8:30 ч. на телефон 112 е подаден сигнал от чиновник в нотариална адвокатска фирма на ул. " Търговска " в центъра на регионалния град за навлизане в помещението и кражба. В хода на следствието е открито, че действието е осъществено посредством строшаване на прозорец. От железна каса е отнета и парична сума. Сигнално-охранителната система на адвокатската фирма не се е задействала.

По данни на потърпевшия общият размер на отнетите пари е към 350 хиляди лв.. Към момента се прави оглед на местопроизшествието, включващ изземване на следи и разпит на очевидци. 

В региона няма камери за видеонаблюдение. Мястото обаче се намира на паркинга от задната страна на Съдебната палата. От другата страна е централната пернишка улица. Румен Манов отхвърли коментар пред NOVA.

Както по-рано Българска телеграфна агенция осведоми, обирът на парични средства е станал в офис на известния пернишки нотариус Румен Манов. Това не е първият подобен случай в адвокатската фирма на нотариуса. През 2012 година тя още веднъж е била ограбена посредством разтрошаване на прозорец и е открадната сумата от 200 лева По същото време Манов е бил в отпуск и не е работел
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР