Офертите за готови апартаменти ново строителство в София започват от

...
Офертите за готови апартаменти ново строителство в София започват от
Коментари Харесай

Има ли имотен балон у нас и как вървят цените на жилищата

Офертите за подготвени жилища ново строителство в София стартират от 900 евро за квадратен метър, а покупко-продажби под това равнище са недостиг. Цените на парцелите в града означават минимално повишаване през 2017 година, което е в границите на 2-4% и е единствено за избрани региони на столицата, а опасенията за балон или срив на пазара, за какъвто отчет на Бюксел предизвести преди време, на този стадий са неоснователни. Това оповестиха от организацията за недвижими парцели " Имотека ", представени от в. „ Труд “.

Според брокерите най-търсени не престават да са двустайните жилища, а най-предпочитани квартали от купувачите са южните, засилено търсене има и в целия регион “Младост”. Имотите в центъра на София се продават за по-малко от месец и се купуват основно за инвестиция, само че предлагането е извънредно лимитирано. Друга наклонност, която следят специалистите през годината, е, че цената към този момент не е водещ фактор в избора на жилище. Това, което се гледа, е регионът, средата, методът на живот и стандарта на квартала. Младите фамилии избират покупка на жилище в комплекс, където изискванията са по-добри и които оферират повече комфорт, до момента в който по-възрастните в множеството случаи търсят парцел за инвестиция.

Според Люба Атанасова, изпълнителен шеф на компанията, е обикновено повече хора да желаят да влагат парите си в парцел, поради ниските лихви по депозитите. За някаква нервност около заемите обаче не може да се приказва. Много рядко се търси 100% финансиране, най-често то е сред 30 и 40%. “Прогнозите, че 2017 година ще бъде годината на жилищата с 2 спални не се сбъднаха”, споделя Атанасова. Тя разяснява, че в последно време клиентите имат условие за повече от 1 баня, изключително в по-големите жилища. Очакванията за 2018 година са да продължи наклонността за спокоен и сдържан пазар, в случай че не станем очевидци на огромни интернационалните събития, които могат да преобърнат нещата. В противоположен случай прогнозите са за лек растеж и уравновесен заможен бранш.

тагове парцел жилище цена заможен балон
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР