Оферти за намаление дебнат отвсякъде. Някои търговци превръщат Черния петък

...
Оферти за намаление дебнат отвсякъде. Някои търговци превръщат Черния петък
Коментари Харесай

На Черния петък трябва да ни светне червената лампа

Оферти за понижение дебнат отвред. Някои търговци трансформират Черния петък в Черен уикенд, Черна седмица. 

„ Черният петък публично е последният петък от ноември, само че търговците в конкуренция се пробват да изпреварят събитията, по тази причина следим Черен четвъртък, Черен месец, Черен уикенд. Светят червени лампички до 30%, до 90% понижение.  Емоционалното извършване на покупки е най-големият подводен камък „, коментира  Пейо Майорски  от Асоциацията за отбрана на потребителите в студиото на  „ България заран “.

Гостът предизвести, че при предходни акции е имало сигнали и потвърдени случаи в самия ден на промоцията стоката да коства по-скъпо, в сравнение с месец и половина преди този момент.

„ Намаленията са хубаво нещо и доста огромна част от търговците се възползват да създадат повече продажби. Но във всяко едно стадо има и неточни. Важно е да ревизираме кои артикули са понижени,  никой не чете начело „ до “, може да има 2 продукта до 50%, а останалите да са с 10% „, предизвести Майорски.

Той напомни, че  клиентът има право в 14-дневен период да върне закупената стока.  По думите му има случаи, в които клиентите, закупили стока на промоция, остават разочаровани и не я получават, макар че е платена.

„ Този вид промоции са до привършване на количествата. Би било редно в настоящо време, в случай че даден артикул е привършен, да бъде свален от уеб страницата, с цел да не бъдат подвеждани потребителите.  Защото се оказват кредитори на търговец  – чак в 14-дневен период ще му върнат парите “, сподели Майорски.

Той поучава също, преди да пазарим от онлайн магазин, да проверим по кое време е регистриран, дали има данни за противоположна връзка, с цел да не „ изгорим “ с привиден търговец.

 

Относно акцията „ Достъпно до вас “, която стартира от през днешния ден, гостът посъветва клиентите да внимават за разминаване на цените в брошурите и на място в магазините.

„ Хората би трябвало да наблюдават за стикерите,  да си ревизират касовите бележки, може някой артикул да не е на цената, на която е разгласен.  Ваше право е да поискате да ви върнат парите, може да пуснете сигнал към нас или КЗП “, добави специалистът от Асоциацията за отбрана на потребителите.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР