Офертата на Zoom за придобиване на доставчика на cloud софтуер

...
Офертата на Zoom за придобиване на доставчика на cloud софтуер
Коментари Харесай

Zoom и Five9 се отказаха от сделката за 14.7 млрд. долара

Офертата на Zoom за придобиване на доставчика на cloud програмен продукт Five9 беше отхвърлена седмици откакто Министерството на правораздаването на Съединени американски щати изрази опасения за националната сигурност поради договорката за 14.7 милиарда $. Компаниите оповестиха в четвъртък, че са решили да прекратят съглашението си след заседание на акционерите на Five9, по време на което болшинството от вложителите са дали своят вот срещу договорката, оповестява Financial Times.

Крахът на договорката е удар за проектите на Zoom да разшири набора от предлагани артикули, откакто компанията доби голяма известност със своите услуги за видеоконферентни диалози по време на пандемията. Придобиването на Five9 щеше да бъде най-голямото до момента за Zoom, само че процесът беше белязан от нестабилно показване на акциите и проблеми с регулаторите. Според известие на компанията за облачни технологии отводът е по взаимно единодушие на двете страни. Нишата на контактните центрове въпреки всичко остава приоритет за Zoom, разкри изпълнителният шеф Ерик Юан.
Връзки с Китай и спадаща известност
През септември Министерството на правораздаването на Съединени американски щати разгласи, че би трябвало да проверява връзките на Zoom с Китай, преди да утвърди огромната договорка. Американските управляващи от дълго време виждат проблем в зависимостта на компанията от китайски разработчици и имат опасения за сигурността на предлаганите от платформата видеокомуникационни услуги. Базираната в Калифорния Zoom неведнъж е отричала каквато и да е заплаха, защото данните на клиентите не минават през китайски сървъри. Въпреки това предходната година компанията неправилно е насочила някои диалози през Китай.

Откакто проектите за придобиване бяха оповестени през юли, акциите на Zoom паднаха с 26% заради опасения, че известността на този вид услуги ще спадне при завръщане на чиновниците в офисите. Консултантската компания Institutional Shareholder Services изрази подозрения за бъдещото развиване на Zoom и посъветва акционерите на Five9 да отхвърлят офертата. Двете компании оповестиха, че ще продължат партньорството си, което датира отпреди несполучливия опит за придобиване.

Офертата на Zoom за придобиване на доставчика на cloud програмен продукт Five9 беше отхвърлена седмици откакто Министерството на правораздаването на Съединени американски щати изрази опасения за националната сигурност поради договорката за 14.7 милиарда $. Компаниите оповестиха в четвъртък, че са решили да прекратят съглашението си след заседание на акционерите на Five9, по време на което болшинството от вложителите са дали своят вот срещу договорката, оповестява Financial Times.Крахът на договорката е удар за проектите на Zoom да разшири набора от предлагани артикули, откакто компанията доби голяма известност със своите услуги за видеоконферентни диалози по време на пандемията. Придобиването на Five9 щеше да бъде най-голямото до момента за Zoom, само че процесът беше белязан от нестабилно показване на акциите и проблеми с регулаторите. Според известие на компанията за облачни технологии отводът е по взаимно единодушие на двете страни. Нишата на контактните центрове въпреки всичко остава приоритет за Zoom, разкри изпълнителният шеф Ерик Юан.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети 0 0

Капитал Фейсбук Twitter
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР