Офанзивата в Североизточна Украйна е в отговор на украинските удари

...
Офанзивата в Североизточна Украйна е в отговор на украинските удари
Коментари Харесай

Путин разкри намеренията си за украинския град Харков

О фанзивата в Североизточна Украйна е в отговор на украинските удари в Русия. Това   съобщи съветският президент Владимир Путин по време на визитата си в Китай, предадоха международните организации. 

Той увери, че към този момент Москва няма желание да завладява огромния украински град Харков.

" Заявих обществено, че в случай че това продължава, ние ще бъдем принудени да създадем буферни зони за сигурност, една санитарна зона. И това вършим ", сподели съветският президент по време на конференция от Харбин в Китай.

" Онова, което се случва по направлението на Харков, е също и тяхна неточност (на украинците - бел. Франс прес), тъй като те бомбардират и не престават да бомбардират жилищни региони в на съветските гранични територии, включително и Белгород, добави Путин, представен от Франс прес.

Белгородска област и основният ѝ град са съвсем всекидневно обект на удари и на офанзиви с дронове. Киев споделя, че по този метод дава отговор на съветските бомбардировки против Украйна.

Путин увери, че съветските сили, подели на 10 май изненадваща атака в Северна Украйна, напредват всеки ден в Харковска област, както е планувано, съобщи Франс прес.

Офанзивата разшири фронта в миг, в който силите на Киев са в отбранителна позиция в Източна и Южна Украйна на фона на дефицит на хора и на муниции , отбелязва Франс прес. По време на тази изненадваща атака Москва реализира териториални придобивки, които са най-големите за нея от края на 2022 година и принуди Киев да активизира подкрепления от други фронтови зони, отбелязва организацията.

Относно договарянията с Киев, съветският президент съобщи, че в случай че Украйна не желае да влиза в такива, то и не би трябвало , съобщи ТАСС. 

" В политиката няма подчинително наклонение. " Ако? " - Няма да продължаваме, знаеш какво би се случило в други случаи. Но няма " в случай че ", те не ни канят. Нещо повече, те споделят, че не ни виждат там. Ами като не ни виждат, не ни виждат ", сподели Путин в отговор на въпрос за изискванията за присъединяване в конференцията за Украйна в Швейцария.

Той също по този начин прикани за подсилване на формиращия се многополюсен свят.

" Разбира се, належащо е да се укрепи формиращият се многополюсен свят ", сподели Путин в отговор на въпрос и добави, че този ред в този момент се оформя. " Всички прелестно схващат това, наясно са с него ", акцентира той в диалог с съветските публицисти, които го съпровождат по време на пътуването.

" Важно е тези, които се пробват да запазят монопола си върху вземането на решения в света по всички въпроси, осъзнавайки това, да създадат всичко, което зависи от тях в този случай, тъй че този развой да бъде натурален, дублирам още един път, кротичък, безконфликтен ", добави Путин. 

Руският водач също по този начин назова въведените от Съединени американски щати мита върху китайските електрически автомобили " доста нечестна конкуренция ", съобщи Ройтерс. Той добави, че това е било направено, тъй като китайските електрически автомобили са по-добри.

Вашингтон тази седмица усили митата на китайски артикули на стойност 18 милиарда $, включително електрически автомобили, акумулатори, полупроводници, стомана, алуминий, сериозни материали, слънчеви кафези, медицински артикули, електрокари и др.  Същевременно бяха непокътнати и митата за над 300 милиарда $, въведени още по времето на Тръмп.

Путин добави още, че американските наказания подкопават доверието в $, добавя Ройтерс. 

Руският президент описа също по този начин, че съветските и китайските сателитни системи се допълват една друга и могат да обменят информация, което оказва помощ при превоза, понижава цената на услугите и пести сила.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР