Oeiras Open 2, първи кръг на квалификацииАлександър Лазаров – Адам

...
Oeiras Open 2, първи кръг на квалификацииАлександър Лазаров – Адам
Коментари Харесай

Алекс Лазаров победи бивш №72 в Оейраш


Oeiras Open 2, първи кръг на квалификации
Александър Лазаров – Адам Павлашек 6-3, 6-1


Александър Лазаров стартира сполучливо присъединяване си на Чалънджър шампионата в Оейраш. В мач от първия кръг на квалификациите българинът се оправи с лекост против Адам Павлашек (№536) – 6-3, 6-1 за час на клей кортовете в града, който е предградие на Лисабон.

27-годишният чех е някогашен №72 в света и даже има един АТР четвъртфинал на алено от 2016-а, само че в мача с Лазаров нямаше особени шансове.

Българинът осъществя общо 5 пробива от 7 благоприятни условия, до момента в който в това време позволи единствено един път противникът му да завоюва негов сервис гейм.

Ефективността на Павлашек на начален удар бе под 50% даже на първи сервис, което бе гаранция за проблеми. В същото време Лазаров използваше чудесно първия си сервис, което му позволяваше да господства.

В първия сет серия от три следващи пробива докара до 5-3 за Алекс, който след това осъществя третия си сетбол за 6-3.

Във втората част Павлашек завоюва единствен гейм за 1-2, а след четири следващи гейма по-късно Лазаров си подсигурява триумфа.

Той му носи 2 точки за международната класация. В мач от втория кръг на пресявките българинът ще срещне британецът Ян Чойнски (№530), който победи със 7-6(4), 6-1 Алекси Мусиалек.

Директно в главната скица на шампионата стартира Димитър Кузманов. Втората ракета на България е №8 и ще започва в първи кръг против квалификант.

По-рано денем победа в Оейраш реализира и Изабелла Шиникова. Тя записа триумф на старта на квалификациите на ITF шампионата с награден фонд 80 хиляди $ – 3-6, 6-0, 11-9 над французойката Марко Йеролимос. В спор за място в главната скица я чака мач с италианката Стефания Рубини (№403), която победи Вера Лапко след 7-6(3), 6-4.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР