Одобрено е удължаване на срока за погасяване на отпуснатите от

...
Одобрено е удължаване на срока за погасяване на отпуснатите от
Коментари Харесай

Парите за ремонта на жп линията Волуяк - Драгоман ще се върнат до края на април

Одобрено е удължение на периода за погасяване на отпуснатите от държавното управление 45 млн. лв. за започване на дейностите по план „ Модернизация на жп линия София - Драгоман - сръбска граница, жп сектор Волуяк - Драгоман ". Временният финансов запас ще бъде възобновен в държавния бюджет не по-късно от 30 април тази година.

Припомняме, че със свое решение от август предходната година кабинетът отпусна краткотраен финансов запас със период за възобновяване в Държавния бюджет до 31 януари 2022 година. Допълнителните заплащания се отпуснаха към бюджета на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията като принципал на Националната компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ), за да стартира планът за рационализация на жп линията от Волуяк до Драгоман и да има късмет ремонтите да приключат до края на 2023 година, с цел да не връща България пари на Европейския съюз.

Проектът е очакван за финансиране по Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 и сега се чака неговото утвърждение от Европейската комисия.

Общата стойност на договорите за строителство по това направление е съвсем 367 млн. лв. без Данък добавена стойност, или над 440 млн. лв. с включен Данък добавена стойност.

Национална компания " Железопътна инфраструктура " подписа договорите със строителите в края на март предходната година. С осъществяването на плана ще бъде приключена жп автомагистралата от сръбска граница до Бургас, Свиленград и границата с Турция.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР