Одобрено е проектното предложение на Община Петрич по Националния план

...
Одобрено е проектното предложение на Община Петрич по Националния план
Коментари Харесай

Продължават да обновяват и модернизират образователната инфраструктура в община Петрич

Одобрено е плановото предложение на Община Петрич по Националния проект за възобновяване и резистентност, процедура „ Модернизация на просветителна среда “, за осъществяването на главен ремонт на централна постройка на ДГ №2 „ Звънче “ - Петрич, в която до този миг съществуват единствено две групи, а след ремонтните действия те ще бъдат четири.

В тази постройка в този момент се обитава и Дневен център „ Слънце “, който ще се настани в новоизградения Социален комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания.

По план се планува:
повсеместен ремонт и замяна на компрометирани покривни детайли и покрития;
изцяло саниране на постройката на детската градина;
цялостна замяна на дограмата;
създаване на нов заслон над терасата на второ равнище - железна структура и поликарбонатно покритие.

Основната постройка е разграничена на четири зони, с потенциал за четири култивиран групи. Във всяка са ситуирани пространства за дневна занималня и спалня, столова, разливна, умивалня и санитарно помещение. На всеки етаж, против двете стълбища, са ситуирани четири кабинета. Южните пространства на първи етаж са налични за хора с понижена двигателна дарба включително и с увреждания. На първо равнище в южната част е поместен лекарски кабинет, а на второ равнище кабинет за административно обслужване. В северната част на първо равнище се разполага кабинет за логопед, психолог и ресурсен кабинет. По този метод лекарския кабинет и кабинета за логопед, психолог и ресурсен кабинет стават налични за хора с увреждания, защото са ситуирани на първо равнище.

Предвижда се създаване на спомагателен хигиеничен възел за хора в неравностойно състояние.
Сумата за осъществяване на СМР дейностите за постройката е 943 999,87 лв. с Данък добавена стойност.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР