Одобрено е поредното предложение на Общината за изпълнение на инвестиция

...
Одобрено е поредното предложение на Общината за изпълнение на инвестиция
Коментари Харесай

Община Видин спечели проект за ремонт на Градското ученическо общежитие

Одобрено е следващото предложение на Общината за осъществяване на инвестиция по Националния проект за възобновяване и резистентност. По него се планува да се извърши главен ремонт на „ Център за поддръжка на личностното развиване – Градско ученическо общежитие “ в гр. Видин.

Проектът e на стойност 3 302014,32 лева (100% безплатна финансова помощ). Срокът за осъществяване е 24 месеца.

Справка в класирането сочи, че спечелилите с близки точки са общини като Варна и Пловдив. В аварийния лист са Враца, Русе и Кюстендил.

Обновяването и модернизацията на обекта ще се реализира посредством: осъществяване на строително-ремонтни действия, в това число обезпечаване на налична среда за лица с увреждания; доставка и монтаж на съоръжение и обзавеждане, отговарящо на потребностите на целевата група; облагородяване на дворното място.

По плана ще се внедрят 7 бр. ограничения за енергийна успеваемост. Чрез осъществяване на енергоспестяващи ограничения и въвеждане на система за автоматизация и ръководство на силата и мониторинг, ще се увеличи енергийната успеваемост на постройката, ще се понижи потреблението на електрическа енергия и ще се понижат излъчванията СО2.

След приключването на строително-монтажните работи от клас на ползване „ Е “ постройката ще реализира клас на енергопотребление „ А “, като ще дава отговор на условието за Сграда с близо до нулевото ползване на сила от скалата на енергопотреблението. Внедряването на ограничения за енергийна успеваемост ще отговори на потребността от понижаване разноските на сила и запаси – в сходство с целите за запазване на околната среда и положително финансово ръководство на обществените институции.

Предложението за осъществяване на инвестиция ще има забележителен принос за превръщането на просветителната институция в удобна среда, за повишение на мотивацията за учене и възстановяване на просветителните резултати.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР