Одобрените сгради ще получат до 80 % безвъзмездна финансова помощ.Община

...
Одобрените сгради ще получат до 80 % безвъзмездна финансова помощ.Община
Коментари Харесай

В Разлог удължават крайния срок за подаване на заявления за саниране

Одобрените здания ще получат до 80 % безплатна финансова помощ.

Община Разлог осведоми всички Сдружение на притежатели на многофамилни жилищни здания, че срокът за кандидатстване с планови оферти е удължено до 29.02.2024 година по процедура посредством асортимент „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – стадий II “ по Национален План за възобновяване и резистентност (ПВУ).

Допустими са всички многофамилни жилищни здания, които се ръководят по реда на Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност (ЗУЕС)* и са проектирани преди 26 април 1999 година

Изисквания за реализирани енергийни параметри от приложените ограничения са следните:

След осъществяване на енергоспестяващи ограничения (ЕСМ) постройките следва да реализират клас на енергопотребление „ В ” или по-висок.

Задължително условие е след осъществяване на ограниченията в многофамилната постройка да се реализира най-малко 30% икономисване на първична сила. В случай, че след осъществяване на предложение за осъществяване на инвестиция (ПИИ) не се реализира най-малко 30 % икономисване на първична сила, както и клас на енергопотребление „ В ” според настоящата към датата на правене на капиталовия план нормативна уредба, всички получени средства подлежат на възобновяване.

Приоритет ще се дава на оферти за осъществяване на инвестицията за енергийна успеваемост в комбиниране с ограничения, които допълват архитектурния образ на града.

Повече информация, Документи и Насоките за кандидатстване по процедура посредством асортимент „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – стадий II “ по Национален План за възобновяване и резистентност (ПВУ) може да откриете в уеб страницата на Община Разлог.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР