Одобрен е проектът за реконструкция на Подуяне, Искър и КазиченеЗа

...
Одобрен е проектът за реконструкция на Подуяне, Искър и КазиченеЗа
Коментари Харесай

Модернизират 3 жп гари, вкл. с ИТ системи, за 7,4 млн. лв.

Одобрен е планът за реорганизация на Подуяне, Искър и Казичене

За да се резервира достоверният тип на втората по величина жп гара в София – Подуяне, е планувано зданието и вграденият в чакалнята павилион да бъдат реставрирани.

Три основни жп гари ще бъдат осъвременени със средства от Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура ” (ОПТТИ), оповестиха от Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията ( МТИТС).

Одобрен е планът за реорганизация на железопътните гари Подуяне, Искър и Казичене. Общата стойност на плана е 7,4 млн. лв., от които безвъзмездната финансова помощ е в размер на 6,3 млн. лв..

Предвижда се цялостно възобновяване на приемните сгради и прилежащите перони, възстановяване на градивното положение на постройките, създаване на системи за енергийна успеваемост, внедряване на модерни осведомителни и оповестителни системи, облагородяване и озеленяване на близките пространства.

За да се резервира достоверният тип на втората по величина жп гара в София – Подуяне е планувано зданието и вграденият в чакалнята павилион да бъдат реставрирани.

Към момента е в ход социална поръчка за избор на реализатор с три обособени позиции за трите железопътни гари. Възложител на поръчката е Наказателен кодекс „ Железопътна инфраструктура ”, а крайният период за подаване на предложения е 23 август 2018 година
още по тематиката
Предвидено е строителните действия за трите жп гари да стартират при започване на идната година, като се чака да приключат през 2020 година

Гаровите комплекси Подуяне, Искър и Казичене са част от жп линията София – Пловдив, която е най-натоварената линия в страната. За предходната година по направлението са пътували над 1,4 милиона пасажери.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР