Одобрен е проект на община Ловеч с наименование Нова дългосрочна

...
Одобрен е проект на община Ловеч с наименование Нова дългосрочна
Коментари Харесай

Община Ловеч с договор за нова услуга за възрастни и хора с увреждания

Одобрен е план на община Ловеч с название „ Нова дълготрайна грижа за възрастните и хората с увреждания – Етап 2 – даване на новите услуги “. Финансирането на стойност 272 000 лв. е по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, оповестиха от локалната администрация.

В рамките на идното осъществяване на плана ще се разкрие нова обществена услуга „ Център за грижа за лица с психологични разстройства “ с потенциал 15 места.

За задачата към този момент е построена подобаваща инфраструктура по различен план на община Ловеч, финансиран по Оперативна програма „ Региони в напредък “. Преустроената, оборудвана и обзаведена постройка се намира в двора на Държавна психиатрична болница – Ловеч.

Основните действия по плана са: асортимент и назначение на личен състав, правене на вътрешни правила за активността на услугата и пренасяне на потребителите; доставка на обзавеждане и оборудване; основаване на Център за грижа за лица с психологични разстройства и даване на услугата.

Предвижда се откриване на 12 работни места, разпределени в следните длъжности: 1 шеф, 1 обществен служащ, 1 трудотерапевт, 2 медицински сестри, 6 санитари, 1 огняр/поддръжка.


Община Ловеч се разгласи срещу готвените от Министерство на здравеопазването промени в локалната болница
Община Ловеч изпрати до министър Стойчо Кацаров позиция за проблемите на болницата Община Ловеч изпрати до доктор Стойчо Кацаров, министъ...

Числеността на личния състав е съобразена с броя и характерните потребности на потребителите, на които ще се дава 24-часова грижа, прецизират от общината.

В новата услуга ще бъдат настанени 15 консуматори, които са изведени от профилирани институции и държавни психиатрични лечебни заведения, както и лица от общността, чакащи настаняване след направена оценка на потребностите и направен самостоятелен проект.

Планираната дълготрайност на плана е 16 месеца, от които 12 месеца даване на услугата.



Още от ЛОВЕЧ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР