Одобрен е подробен устройствен правилник на бъдещата национална детска болница.

...
Одобрен е подробен устройствен правилник на бъдещата национална детска болница.
Коментари Харесай

Одобрен е устройствен правилник на бъдещата национална детска болница

Одобрен е обстоен организационен устав на бъдещата национална детска болница. Така може да се пристъпи към действителните моменти за планиране и създаване на болничното заведение. Това оповестиха на конференция здравният министър доктор Асен Меджидиев и районният министър Иван Шишков.

В построяването на болничното заведение ще има присъединяване и от Европейската капиталова банка. До шест месеца би трябвало да стартира построяването на детската болница, а до две години и половина тя би трябвало да е подготвена.

На терена, с изключение на постройката на лечебното заведение, ще има хотел за родители, комерсиална част, под земята паркинг и рехабилитационен център.

Определеният терен за детска болница се намира сред кварталите „ Горна баня ” и „ Овча купел ”. Регионалният министър Иван Шишков съобщи, че определеното място е добър климатично, наоколо има минерална вода, озеленяване, като няма да има взаимни отстъпки при построяването на чисто новата болница.

Директорът на Специализираната болница за детски заболявания „ Проф. доктор Иван Митев ” доктор Благомир Здравков показа направена конструкция на детското опазване на здравето в страната, като с изключение на функциониращите досега клиники, се приготвят и други структури:

По думите му би трябвало да се извърви сериозен път за обезпечаването с фрагменти на бъдещата болница. Д-р Здравков добави, че следва да стартира образование на медицински сестри, здравни асистенти, детегледачи. Започнато е образование с лекарския състав.

Министър Меджидиев разгласи, че страната се включва с присъединяване и в новоизграждащата се детска болница в Бургас.

Здравният министър заяви и за огромен прогрес по отношение на завършването на хеликоптерните площадки. Очаква се към 15 юни да има най-малко 10 или 12 такива във всички точки на страната.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР