ОДМВР - Пловдив е предприела необходимите мерки за обезпечаване на

...
ОДМВР - Пловдив е предприела необходимите мерки за обезпечаване на
Коментари Харесай

Цялата полиция на улицата за Великден

ОДМВР - Пловдив е подхванала нужните ограничения за застраховане на публичния ред и сигурността на жителите по отношение на идното честване на Великден, заяви шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

Районните полицейски ръководства разполагат с настояща информация за местата на осъществяване на тържества, религиозни и празнични прояви.  Създадена е нужната организация за засилено полицейско наличие в зоните на общо 94 църковни храмове на територията на Пловдивска област, както и във връзка проведени 4 всеобщи събития в централната част на Пловдив. Над 500 чиновници ще наблюдават прецизно за недопускане на нарушавания и противообществени прояви по време на футболната среща на 6 април на стадион „ Коматево “ сред ПФК „ Ботев “ и ПФК „ Левски “, както и предшестващото я заседание на почитателите на пловдивския тим пред стадион „ Христо Ботев “.

Дадени са инструкции на управленията на охранителните компании и звената за самоохрана, с активност в места с празнични мероприятия, да демонстрират повече  зоркост при пропускателния режим в обектите. На проведените мероприятия, както и към църковните храмове, няма да се позволяват лица, носещи оръжие, пиротехнически средства или обемисти багажи, както и такива използвали алкохол. Създадена е организация и за навременен продан на информация с полицейските органи, изясни шефът на Охранителна полиция в Пловдив комисар Венелин Младенов.

Поради предстоящата активност на придвижване на МПС през празничните почивни дни и за обезпечаване на сигурността на придвижването ще се реализира засилен и ефикасен пътен надзор. Служители на “Пътна полиция ” ще патрулират в регионите към църковни храмове, хипермаркети и търговски зони за недопускане на погрешно паркирани и затрудняване на придвижването. Ще се подхваща и ръчно контролиране на сектори, където е належащо обезпечаване на бързо напредване на моторните транспортни средства. С спомагателни полицейски сили за подкрепяне на придвижването ще бъдат наситени и входно – изходните артерии на град Пловдив. Движението по пътя Пловдив – Асеновград – Бачково ще се подкрепя и от патрули на моторизирано звено „ Сигма “, които ще реагират неотложно при открити нарушавания и ще алармират позиционираните в  сектора пътни полицаи  за взимане на отношение.

Ще се организират и профилирани инспекции на водачите на МПС,  като Пътна полиция има подготвеност за въвеждане на краткотрайна организация на придвижването при предстоящ натоварен трафик. 

Това е мотив полицията още веднъж да подсети на водачите на МПС преди потегляне да ревизират положението на колите и да не подхващат пътешестване с износени автомобилни гуми, неизправни светлини и други повреди, застрашаващи сигурността на тях самите и на другите участници в придвижването.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР