ОДМВР - Хасково провежда специализирана операция срещу купуването на гласове

...
ОДМВР - Хасково провежда специализирана операция срещу купуването на гласове
Коментари Харесай

Задържаха цяло семейство за купуване на гласове в Димитровградско

ОДМВР - Хасково организира профилирана интервенция против пазаруването на гласове в региона.

В рамките на интервенцията са осъществени претърсвания на два адреса в димитровградското село Крепост, където служителите на реда са разкрили в хода на процесуално следствените дейности бележник с ръчно изписани 18 имена и суми пари против тях, преносим компютър, телефони и нелегално притежавана ловна пушка, оповестиха от ОДМВР - Хасково.

Задържани са мъж на 38г., жена на 37г. и синът им на 18г., обвинени в осъществяване на закононарушение против политическите права на жителите. Тримата все още са с мярка на задържане до 24 часа по формираното досъдебно произвеждане по чл.167 ал.3 от Наказателен кодекс.

Продължават интензивните оперативно издирвателни дейности за документиране на незаконната активност на тримата. Операцията се организира под надзора на прокуратурата в Димитровград.

От началото на изборния развой досега 4 души са арестувани и са формирани 3 досъдебни производства по чл.167 от Наказателен кодекс в хода на профилираните интервенции против пазаруването на гласове за локални избори. Съставени са и 67 протокола за полицейско предписание. Проверени са 45 сигнала за изборни нарушавания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР