Одиторската компания BDO, която работи с финтех платформата Revolut, не

...
Одиторската компания BDO, която работи с финтех платформата Revolut, не
Коментари Харесай

Одиторът на Revolut се съмнява в резултатите на компанията

Одиторската компания BDO, която работи с финтех платформата Revolut, не е могла да удостовери три четвърти от 636-те милиона английски паунда доходи, които бяха оповестени в дълго забавяните резултати за 2021 година, съобщи " Ройтерс ".

Те излязоха едвам на 1 март тази година, като в тях за първи път се отчиташе годишна облага. Появата им на бял свят идва след метаморфоза на счетоводството в Revolut и след сериозен интерес от страна на регулаторите.
 Revolut разгласи първата си годишна облага
Revolut (най-накрая) излезе на облага

Приходите са се утроили за единствено 12 месеца

От годишния отчет на платформата се схваща, че BDO не са съумели да верифицират към 477 млн. паунда, идващи от абонаменти, карти, валутни интервенции и други интензивности, свързани с персоналното благосъстояние. Одиторите настояват, че IT системите на Revolut са били по този начин направени, че не са разрешавали ефикасна инспекция.

От BDO отхвърлиха коментар пред " Ройтерс ", до момента в който от финтех платформата подчертаха, че опасенията от отчета са били взети под внимание и мотивите за тях са били отстранени още през 2021 година

Счетоводството на Revolut претърпя промени в организацията си, откакто предходният годишен отчет - за 2020 година, провокира реакция от английските регулатори, които видяха прекомерно огромни опасности от обявяване на погрешна информация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР