Одит на дейността на синдиците на КТБ поискаха от парламентарната

...
Одит на дейността на синдиците на КТБ поискаха от парламентарната
Коментари Харесай

ДПС искат одит на синдиците на КТБ

Одит на активността на синдиците на КТБ желаеха от парламентарната група на Движение за права и свободи. Заедно с това депутати от Движение за права и свободи желаят чуване на на изпълнителния шеф на Фонда за гарантиране на влоговете и на синдиците на банкрутиралата банка. Предложението е чуването да стане на съвещание на парламентарната комисия по бюджет и финанси. Това разгласи на брифинг в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

От придвижването упорстват да се разбере какви средства са събрани по Закона за банковата неплатежоспособност, след импортираната тогава законодателна смяна от Йордан Цонев, Делян Пеевски и Хамид Хамид, преди анулацията й от Конституционния съд.

Цонев изясни, че Движение за права и свободи желае да стане ясно каква е събраната част от средствата, осъществена по въпросната смяна в закона по самодейност на придвижването. По думите на депутата това се постанова, с цел да се отговори на " безпочвени, нагли спекулации ". 

Йордан Цонев осведоми, че по отношение на " обновения спор " за банкрута на КТБ членовете на Движение за права и свободи в бюджетната комисия са създали предложение до Сметната палата одитът за правомерност, който ще бъде осъществен на Фонда за гарантиране на влоговете, да бъде уголемен и с одит по успеваемост на ръководство по отношение на работата на синдиците на КТБ.

" Виждаме, че има публичен интерес към момента по тематиката ", уточни Цонев. Той сподели, че не престават и спекулациите по отношение на банкрута на КТБ, макар че е имало анкетна комисия на Народното събрание и интернационално следствие по отношение на случилото се в банката преди седем години. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР