Одисей - първият частен спускаем апарат, кацнал на Луната, изгасна

...
Одисей - първият частен спускаем апарат, кацнал на Луната, изгасна
Коментари Харесай

Американският частен спускаем апарат на Луната изгасна окончателно

" Одисей " - първият частен спускаем уред, кацнал на Луната, изгасна дефинитивно след към месец престой на естествения сателит на Земята, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на известие на американската компания " Интюитив машинс " в обществената мрежа Екс.

Сондата беше приспана в края на главната си задача след седмица на Луната, само че инженерите на " Интюитив машинс " трябваше да създадат нов опит да се свържат с нея в края на лунната нощ, откакто Слънцето още веднъж се появи.

В последна сметка обаче галактическият уред по този начин и не се е присъединил, изясни тексаската компания, която заяви, че Оди е " избледнял вечно ", употребявайки прякора му.

От " Интюитив машинс " означават, че не е било несъмнено дали батериите му ще устоят в смразяващия мраз на лунната нощ.

На 22 февруари " Одисей " стана първата частна сонда, кацнала на Луната, и първият американски галактически уред, направил това след края на програмата " Аполо " през 1972 година

След бурно втурване поради щета в навигационната му система, галактическият уред кацна в региона на южния полюс, само че се прекатурна и " полегна " на една страна. Въпреки това някои от слънчевите му акумулатори продължиха да действат и да го доставят с сила.

" Одисей " съумя да съобщи фотоси и научни данни, по-специално тези, събрани от инструментите на НАСА на борда.

Престоят на галактическия уред на Луната беше разказан като триумф както от американската галактическа организация, по този начин и от компанията " Интюитив машинс ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР