ОД на МВР – Сливен води списък на лица, спрямо

...
ОД на МВР – Сливен води списък на лица, спрямо
Коментари Харесай

МВР – Сливен води списък за превантивно наблюдение на шофьори, извършили нарушения след употреба на алкохол или дрога

ОД на Министерство на вътрешните работи – Сливен води лист на лица, по отношение на които се прави превантивно полицейско наблюдаване с оглед безвредното придвижване по пътищата. Списъкът е направен по предписание на шефа ст.комисар Димитър Величков след изработен разбор на всички нарушавания през последните две години, осъществени от водачи, управлявали коли след приложимост на алкохол, опиати или упойващи субстанции, както и без да имат шофьорски книжки. В него са включени 43-ма от нарушителите, а осъществяваната предварителна защита има позитивен резултат, заяви комисар Димитър Кикьов, шеф на отдел „ Охранителна полиция “ в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

От началото на годината на територията на Сливенска област са открити 170 водачи с алкохол, 52-ма са хванати да карат коли под въздействието на опиати или упойващи субстанции, осведоми началникът на бранш „ Пътна полиция “ гл.инспектор Илиян Николов. 60 от нарушителите са отказали за бъдат тествани на място за приложимост на алкохол или дрога. За страдание, резервира се наклонността от предишни години за осъществяването на сходен тип нарушавания, изключително на обвързваните с приложимост на алкохол.

От предходната седмица в региона, както и в цялата страна, се организира интервенция против нарушаванията на пътя, осъществени от пияни и дрогирани водачи. До момента са хванати 17 пияни водачи, трима, използвали опиати, и четирима неправоспособни. Само на 14 юли сутринта са регистрирани две съществени нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Установен е следващият водач, седнал зад кормилото без да има шофьорска брошура. Заловен е и водач на ТИР с турска регистрация, който управлявал тежката машина по автомагистрала „ Тракия “ с 1,53 промила алкохол. Пияният лидер ще изтрезнява в ареста на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Нова Загора, където е арестуван.
През последните години полицията в Сливен работи непрестанно по няколко посоки за реализиране на предпазен надзор по пътищата. Бяха извършени интервенции, ориентирани против ръководството на автомибили от неправоспособни водачи. При провреките бе открито, че тези извършители не познават съществени пътни знаци, множеството не можеха и да четат. Ефект имаха и интервенциите против „ модата “ за нерегламентирана замяна на автомобилните фарове, защото в тъмната част на денонощието мощните им светлини заслепяваха водачите в насрещната лента за придвижване и създаваха действителни опасности за произшествия. Сливенската полиция бе измежду първите в страната, които взаимно с сдружението „ Общинска защита и СОТ “, стартира да организира разяснителна акция и да реализира надзор против безразборното ръководство на скутери по улици и пътища. Приоритет в активността по пътната сигурност е и контролът по пътищата от трети и четвърти клас, прецизираха още от сливенската полиция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР