ОД на МВР-Пловдив под ръководството на Районната прокуратура извършва предварителна

...
ОД на МВР-Пловдив под ръководството на Районната прокуратура извършва предварителна
Коментари Харесай

Полицията стартира акция Ракия в туба от минерална вода

ОД на МВР-Пловдив под управлението на Районната прокуратура прави предварителна инспекция по изявления в медиите за " открити бутилки ракия вместо минерална вода в туби в пловдивски магазин ", оповестяват от пресцентъра на прокуратурата.

Българска национална телевизия заяви в петък вечер, че в хранителен магазин в Пловдив е открита ракия в бутилирана минерална вода.

Проверката на прокуратурата се прави предвид на вероятно осъществено закононарушение по член 234 алинея 1 от Наказателния кодекс - за разпространение на акцизни артикули без бандерол.

Проверка се прави и от Агенцията по сигурност на храните. Срокът за приключването е едномесечен.

От Българска национална телевизия оповестиха по лични източници, че е позволена неточност от страна на дистрибутора. От Националната телевизия даже разполагат с фрагменти по какъв начин клиент, купил от " минералната вода ", се връща в магазина, с цел да се оплаче, че водата мирише необичайно - на алкохол. В магазина се изненадали, когато клиентът върнал тубата.

" Разбира се, че я дегустирахме... Наистина се оказа хубава, мека, пивка, ракия. След това премерихме градусите, 43 градуса. Беше останала единствено една от десетте туби, които бяхме получили, отворихме я и вътре отново ракия ", сподели Дафина Дългърова, шеф на магазина.

Гроздова ракийка хубава, мекичка... неповторима, сподели на собствен ред Влади Лефтеров, чиновник в магазина.

От същата партида в магазина са продали общо 8 туби, само че други рекламации не е имало.

Имало даже питане от възрастен клиент, който изискал същата марка, само че отново в огромните туби... Предложили му 5-литрови, той споделил не, и изискал от другите туби, по-големите, показа шефката на магазина.

От фирмата-производител на минерална вода оповестиха, че ще създадат вътрешно следствие, ще проследят стоката посредством дистрибутора, по какъв начин е стигнала до магазина. Определиха случая като неуместен, обясниха, че водата автоматизирано се налива в машините, няма прикосновение с въздуха, а по-късно бутилката автоматизирано се затваря.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР