ОД на МВР - Хасково разпространи предупреждение към земеделски стопани

...
ОД на МВР - Хасково разпространи предупреждение към земеделски стопани
Коментари Харесай

МВР - Хасково с предупреждение за началото на пожароопасния сезон

ОД на Министерство на вътрешните работи - Хасково популяризира предизвестие към аграрни стопани и жители при започване на пожароопасния сезон. Забранено е паленето на открит огън по време на този сезон, се моли в известието.

Като най-чести аргументи за пораждане на пожарите през предходната година по време на аграрни акции, се откриват немарливост при боравене с открит огън, техническа нередовност и късо съединяване при работата със селскостопански машини, сочи статистиката на РСПБЗН-Хасково. Основен % от пожарите в аграрни и жилищни парцели са били дело на хора, които след почистване на парцела си, палят събраните сухи треви и боклуци.

От дирекцията на Министерство на вътрешните работи приканват за нараснало внимание при боравене с огън, недопускане на палене на огън от дребни деца и възрастни хора, както и във прохладно време и наоколо до горски насаждения. Изключително рисково е изхвърлянето на незагасени цигари, като честа причина за пожар са изхвърлени фасове от движещ се автомобил, показват още от ОД на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР