Очилата за обогатена реалност на Meta ще бъдат пуснати през

...
Очилата за обогатена реалност на Meta ще бъдат пуснати през
Коментари Харесай

Meta ще работи върху серия устройства за виртуална реалност през следващите 4 години

Очилата за обогатена действителност на Meta ще бъдат пуснати през 2027 година

Теодора Александрова преди 10 секунди 0 Сподели

Най-четени

ПрепоръчаноДаниел Маринов - 19:28 | 25.02.2023

Руснаци са принудени да употребяват остарели телефони с копчета след неуспеха на страната да създава свои смарт телефони

ТелефониДаниел Десподов - 12:47 | 27.02.2023

Официалният лист на 18-те смарт телефона на Xiaomi, които до края на март ще получат MIUI 14

IT НовиниДаниел Десподов - 11:29 | 27.02.2023

Нашите геноми са цялостни с „ отпадъчна ДНК “, която може да е доста по-важна, в сравнение с допускаме

Теодора Александроваhttps://www.kaldata.com/

Компанията Meta Platforms на Марк Зукърбърг удвоява своите артикули за виртуална действителност (VR) и възнамерява да добави и преживявания с обогатена действителност (AR). Служителите на отдела Reality Labs в Meta към този момент знаят какво следва по отношение на продуктите на компанията, като споделят детайлностите с The Verge.

Повече от година след изместването на фокуса на компанията от обществени мрежи към софтуерни артикули, Meta съвсем не участва в медийните заглавия. Дългоочакваните очила Quest Pro не бяха признати добре, а компанията уволни 11 хиляди чиновници на фона на икономическия спад.

Виртуална действителност, обогатена действителност и невронен интерфейс

Въпреки че Зукърбърг приказва главно за метавселената, която компанията показва като бъдещето на интернет, Meta в този момент наподобява е поставила на пауза всичко това и се концентрира върху създаване на принадлежности за виртуална действителност.

Вероятно тазгодишните очила Meta Quest 3 ще бъдат водещ артикул на компанията. Очаква се те да бъдат два пъти по-мощни. От Meta са продали над 20 милиона очила Quest към този момент, тъй че продажбите на Quest 3 несъмнено ще покажат дали потребителите се интересуват от сходни артикули.

Quest 3 ще бъдат на цена от $400, като ще разполагат с камери, които да създадат преживяването доста по-завладяващо. Интересното е, че очилата ще предложат и смесена действителност – Meta се надява това да накара потребителите да запазят очилата за по-дълго време, като възнамерява да пусне 41 нови приложения особено за хедсета.

Подобно на Apple, Meta също осъзнава, че идващото огромно нещо в софтуерния свят ще бъде добавената действителност. Смята се, че очилата за добавена действителност ще заменят смарт телефоните. Meta обаче планува технологията да е налична за потребителите през 2027 година, до момента в който в това време доставя смарт очилата Ray-Ban Stories.

До 2025 година потребителите могат да чакат от смарт очилата на Meta да извършват задания като ревизиране на текстови известия, сканиране на QR кодове и превод на текст в действително време. Управлението на тези очила ще се случва посредством утопичен D-pad – потребителите ще плъзгат пръстите си и ще вършат жестове, които ще бъдат уловени от невронен интерфейс, ситуиран в гривна за ръка. Гривната ще работи като входно устройство и ще размени познатия смартчасовник, с цел да помогне на потребителите да ръководят освен устройствата си, само че и света, който ги заобикаля.

Всички тези продукти/инструменти за виртуална и обогатена действителност ще работят и с други артикули на Meta като WhatsApp и Instagram.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР