Очевидно властта на Борисов в пред срив и само липсата

...
Очевидно властта на Борисов в пред срив и само липсата
Коментари Харесай

Д-р Бисер Пукалски: Властта е пред срив, свършиха парите за крадене по програми и фондове

Очевидно властта на Борисов в пред срив и единствено неналичието на действителна опция (по скоро желанието на тези във властта да крепят статуквото) го държи отпред на страната -фирма. Но притеснителното е друго-в рамките на една седмица се приказва за консолидиране на значими стопански отрасли-води и хазарт. И в случай че би трябвало да съм честен-съвсем вярно.
Но казусът идва от другаде-явно парите,които се крадяха по стратегии и фондове свършват. От Съединени американски щати май ни поемат на ръчно ръководство като правосъдна власт, а настрана Кьовеши ще се разрови, евентуално. По този метод безогледното крадене ще бъде поограничено. И така, откакто ръководещите не могат да си създадат нова банка,която да банкрутират и окрадат,а имат въпиюща потребност от ликвидности с цел да си заплащат и да стоят във властта се минава на заобиколни ходове.

Първо-Холдингът (чрез който могат да източват бюджета посредством поръчки без конкурс под предлога за форсмажорни обстоятелства). Второ-изземване на бизнеси,които по този начин или другояче съществуваха в сивата зона и които бяха поддържани с лобистки закони. За второто не съм толкоз сигурен-може да е просто пердах с пръчката, с цел да може брашненият чувал да пусне още брашно, където е нужно.Тепърва ще се разбере.

Но всички тези обстоятелства, плюс множеството други, по-малки кризи-от престъпности до Здравна каса свидетелства за раздробяване на системите (което от дълго време е публичен факт). А оттова и на страната. Във всяко едно обикновено общество към този момент щеше да има сериозна маса,която да провокира задоволително митинги,които да съборят системата. Но у нас това става единствено в случай че е добре (под)платено. И този безспорен факт ни дава изясненост за какво сме на това състояние.

Бисер Пукалски


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР