Очевидно управлението на Булгаргаз е виновно за задълженията на държавния

...
Очевидно управлението на Булгаргаз е виновно за задълженията на държавния
Коментари Харесай

Овчаров: Не виждам компетентност от Щаба, няма друго решение, освен да платим на Газпром

" Очевидно ръководството на " Булгаргаз " е отговорно за отговорностите на държавния снабдител. Само за два месеца " Булгаргаз " загуби от цените 70 млн. лв.. Прокуратурата, в случай че се поразрови, може да ревизира тъкмо въз основата на какво зам.-министърът на енергетиката е написал писмо на " Булгаргаз ", че на съвещание на Министерския съвет е взето решение да не се заплаща по новата скица на " Газпром ".

Това разяснява някогашният енергиен министър и член на Националния съвет на Българска социалистическа партия Румен Овчаров в предаването " Опорни хора " по Bulgaria ON AIR.

По думите му от микса е изваден евтиният газ, с цел да се вършат врътки с цената. Той обърна внимание, че не може в обстановка, в която няма естествени доставки, да изпразниш газохранилището. Гостът добави, че нашето вместилище е едно от най-празните в Европа.

" Има едни танкери, които някъде си плуват, но по кое време ще дойдат, по какъв начин ще дойдат, на каква цена, не се знае. Тук въпросът е доста простоват. Ще се откри ли политическа воля от този щаб. За да се реагира в спешна обстановка, би трябвало да има способени хора. Тук не виждам подготвеност. Първото деяние на Щаба е, че ще търси краткосрочни доставки. Няма да ги намерят. Отсега го споделям. Даже да намерят нещо, ще бъде на цена, от която ще ни се изправят косите ", обясни Овчаров пред Bulgaria ON AIR.

Според него друго решение, с изключение на да се заплати на " Газпром " по схемата няма, в случай че желаеме постоянни доставки. Гостът посочи, че е вероятен арбитраж.

Той добави още, че страната събира парите от държавните сдружения и цяла година се прави на разсеяна за свръхпечалбите на производители на електрическа енергия.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР