Очевидно пушенето е един от най-смъртоносните навици. Съществуват обаче и

...
Очевидно пушенето е един от най-смъртоносните навици. Съществуват обаче и
Коментари Харесай

5 неща, които са толкова смъртоносни, колкото и пушенето

Очевидно пушенето е един от най-смъртоносните привички. Съществуват обаче и други рискови фактори, които се популяризират с съвсем същата скорост и които главно произтичат от уседналия метод на живот на хората. 

Представяме ви петте водещи за момента.

Самотата : Нарастването на ролята на обществените медии и намаляването на персоналния контакт лице в лице с други хора трансформира самотата в публикувана зараза, която визира целия свят. И тя може да бъде смъртоносна. Самотата понижава продължителността на живота с еквивалента на пушенето на 15 цигари дневно.

Седене . Седенето по през целия ден усилва риска от развиването на разнообразни ракови болести.

Колко нездравословно е в действителност? Можете да прочетете повече по тематиката тук.

Безсъние : Безсънието усилва риска от инсулт и инфаркт по подобен метод с тютюнопушенето, уверен е проф. Валери Гафаров от Световната здравна организация.

Солариуми . Изкуственият загар може да наподобява като потребна слънчева баня, само че напълно не е подобен. Той е евентуално по-опасен от пушенето, защото е обвързван с причиняването на редица кожни ракови болести.

През 2014 година проучване, оповестено в JAMA, открива, че солариумите водят по-често до рак на кожата, в сравнение с пушенето - до рак на белия дроб.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР