Очевидно има стопляне на отношенията между ГЕРБ, ДПС и президента

...
Очевидно има стопляне на отношенията между ГЕРБ, ДПС и президента
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Очевидно има стопляне на отношенията между ГЕРБ, ДПС и Румен Радев

Очевидно има стопляне на връзките сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и президента Румен Радев. Радев се явява като фигура, която е подготвена да служи на статуквото. Това сподели в " Лице в лице " по bTV политологът проф. Огнян Минчев.

По думите му, действието на Мария Габриел, която съгласно ПП-ДБ е показала несъгласуван състав на Министерски съвет пред президента, е контрапродуктивно. " Не можеш да поставиш пред приключен факт другата страна ", акцентира политологът.

Относно главната ябълка на раздора - регулаторите и правосъдната система, проф. Минчев разяснява, че всичко му се коства доста обикновено - " моите хора против твоите хора ". По думите му разногласията сред ГЕРБ и ПП-ДБ пораждат тъкмо поради това. 

" Целта на занятието е хора на едната страна да бъдат сменени с хора на другата страна ",

счита той.

Проф. Минчев изясни и за какво възможни избори са по този начин демонизирани, макар че са главен дирек на демокрацията.  " Резултатът от непосредствени избори ще бъде, в случай че не еднакъв, то непосредствен с сегашното разположение на силите. Статуквото би могло да се промени. Само че

антисистемни партии могат да усилят наличието си и това да направи договарянето на коалиция още по-трудно ".

" Привличането на Мария Габриел беше привличането на европейско несъмнено лице, не мисля, че е прекъсната нуждата от това Габриел да продължава да играе тази роля, тя би трябвало да е допустима фигура за ПП-ДБ. Асен Василев постоянно е заемал позиция, отклоняваща се от общата позиция даже на личната си партия и коалиция, дал своя вот е в Народното събрание по метод, друг от гласуването на болшинството от своите сътрудници ", разяснява още проф. Огнян Минчев.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР