„Очевидно има различни крила в спечелилата коалиция „Продължаваме Промяната”-„Демократична България”-„Спаси

...
„Очевидно има различни крила в спечелилата коалиция „Продължаваме Промяната”-„Демократична България”-„Спаси
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Очевидно има различни крила в коалицията ПП-ДБ-СС

„ Очевидно има разнообразни крила в спечелилата коалиция „ Продължаваме Промяната”-„ Демократична България”-„ Спаси София”. Очевидно водачът на „ Спаси София” е за по-умерена линия, а Демократична България са по-радикални. Явно се стигна до обстановка да се избърза преди новото гласоподаване в столичния парламент. Сякаш това е стъпка към свършените обстоятелства. Десните градски гласоподаватели харесват линията на унищожаване на руските знаци, центристите се пробват да не се стига до такива стъпки, а Българска социалистическа партия и „ Възраждане” считат, че това им носи непоклатимост. Българска социалистическа партия се оказа единственият печеливш, техният единствен риск е „ Възраждане” да не им лишава електорат”. Това съобщи специалистът по сигурност Тихомир Безлов. В същото време центърът на София бе блокиран от протестиращи против демонтажа на Паметника на Съветската войска.

Относно приемането на България в Шенген и позицията на Австрия за отчасти влизане, той съобщи, че надали казусът им са мигрантите, които минават през България, а по-вероятно вътрешният конфликт. Според данните за предходната година по отношение на тази година в Австрия са влезнали доста по-малко мигранти. През Италия, Испания и Балканите мигрантите стигат до тях, изясни Безлов. Според него Австрия търси нови снабдители на газ, а България може да осуети достъпът на този запас.

Относно мигрантите, Безлов счита, че с цел да бъдат арестувани мигрантите на територията на България, те би трябвало да са в пандиза, тъй като така наречен бежански центрове са от отворен вид. „ Годишно се връщат няколко стотин индивида от Западна Европа, те седят към месец и още веднъж бягат. Ясно е те къде отиват – където има добра обществена помощ, добра инфраструктура”, изясни Безлов.

След налагането на гранични инспекции поради мигрантския напън и в Централна Европа, той сподели: „ Практически нямаме Шенген от Унгария нататък”. Това стана след затварянето на границите на Германия с Чехия и Полша, последвано от затваряне на Полша и Чехия със Словакия и ответното затваряне на границите на Словакия с Унгария, изясни специалистът.

За позицията на Нидерландия той разяснява, че евентуално в партията на Рюте виждат, че налагането на несъгласие върху България не трансформира тяхната позиция. По думите му Марк Рюте има късмет да бъде определен за общоприет секретар на НАТО, а там му би трябвало гласът на България.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР