Очевидно има пропуск на длъжностни лица, за да се случи

...
Очевидно има пропуск на длъжностни лица, за да се случи
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Защо да изсипваш огромна сума на лобисти, ако се готвиш да убиеш някого

Очевидно има пропуск на длъжностни лица, с цел да се случи този случай против основния прокурор. Това съобщи някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов пред БНР по отношение на.

" Има някои несъответствия, които са смущаващи за мен. Нивото на престъпността в България в последните години не допуска осъществяване на атентат против основния прокурор. От много време не е осъществявано някакво впечатляващо и тежко закононарушение. Най-тежките закононарушения са битови убийства. Освен това, когато прокуратурата направи преди време конференцията, на която обясняваше за заканите, ставаше въпрос за това, че олигарси и нарушители събирали пари да се заплаща на лобисти, които да очернят основния прокурор. За мен е неразбираемо за какво би трябвало да изсипеш голяма сума пари на лобисти, когато се готвиш да убиеш някого ", разяснява Йорданов.

Според него охраняваното лице има опцията да въздейства от време на време на избора на маршрут, само че когато се разискват тези въпроси охранителите могат да изразят мнение и охраняваният би следвало да се съгласи. " В последна сметка те са хората, които носят отговорност ", изясни Емануил Йорданов.
 Ясен Тодоров: Много хора съжаляват, че атентатът против основния прокурор е несполучлив
Ясен Тодоров: Много хора съжаляват, че атентатът против основния прокурор е несполучлив

Разследването е в напреднала фаза, заяви зам.-директорът на Национална следствена служба

Бившият вътрешен министър счита също, че не са нужни законови промен и, с цел да се укрепи защитата. " Просто всеки би трябвало да си прави работата ", добави той.

" Много е значимо да се даде явен знак, че в този случай страната е единна и ще застане с цялата си мощ против хората, направили това закононарушение, без значение от това кои са те ", акцентира той по отношение на оповестеното заседание при служебният министър председател Гълъб Донев с присъединяване на вътрешния министър и всички служби.
 Емануил Йорданов: Проблемът не е Гешев, а Гешевщината
Емануил Йорданов: Проблемът не е Гешев, а Гешевщината

Според Наталия Киселова няма инструмент, който да в профил Гешев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР