Очевидно е преждевременно да се обявява изтеглянето на руските войски

...
Очевидно е преждевременно да се обявява изтеглянето на руските войски
Коментари Харесай

„Там, където е Русия, има спокойствие“: руските военни в Сирия не отиват никъде

Очевидно е прибързано да се афишира изтеглянето на съветските войски преди появяването на същинско политическо съглашение за сирийското споразумяване

„ Джерузалем пост “ цитира краля на Йордания Абдула II, който сподели по време на формалното си посещаване в Съединени американски щати, че „ Иран и неговите марионетки запълват вакуума, оставен от Русия в Южна Сирия “. Според него „ Русия е съсредоточила вниманието си върху Украйна “и това „ може да докара до проблеми по границите на Йордания “.

По-рано израелският уебсайт Debka заяви за същото, само че в подтекста на обстоятелството, че в Сирия се прави следващо преразпределение на зоната на въздействие. Тази обява изяснява усилването на израелските военни интервенции в сирийско направление. Но Дебка не уточни източника на информацията, което обезценява написаното.

Този път нещата са малко по-различни, защото Абдула II в Близкия изток има репутацията на поддържащ тесни връзки с съветската военна организация. Затова неговото изказване в института Хувър на Станфордския университет, показано от The Jerusalem Post, беше препечатано от доста арабски и международни издания.

С този фактор пресата изяснява усилването на израелските военни интервенции в сирийско направление и даже военната интервенция на Турция в Северен Ирак против Кюрдската работническа партия: те споделят, че в района се прави известна геополитическа реорганизация по отношение на украинската рецесия.

Освен това един от източниците на интриги е в Киев. В предаването на Марк Фейгин по израелската телевизия Алексей Арестович, консултант на президента на Украйна, сподели, че „ Израел ще се възползва от рокадите, които Русия е уредила в Сирия “ и „ в случай че Иран в действителност пристигна в базите, оставени от руснаците, тогава ИДИЛ може да ги бомбардира без предубеждения. "

Някои арабски издания, по-специално The Arab Weekly, цитират мненията на други украински политолози, които като цяло твърдят, че „ провалянето на Русия в Украйна ще докара до съществени последствия в Близкия изток “, защото Москва „ ще загуби надзор в Сирия и Иран ще вземе своето място ". Любопитното е, че Абдула II приказва и за усилването на иранското въздействие в страната, като акцентира, че „ наличието на Русия в Южна Сирия е източник на мира “.

На публично равнище Москва не удостоверява тези отчети. Може да се допусна, че в Сирия се прави тактическо пренасяне на съветските сили. Възможно е броят на полетите на съветската авиация да е намалял: може да се смята за излишно да се държат толкоз доста самолети и други военни елементи там. Но няма действителни признаци за отвод на Русия да продължи сирийската интервенция.

За това приказва и подобен значим фактор като продължаващото наличие на непрекъсната оперативна група на Военноморски сили на Русия в Средиземно море. Освен това очевидно е прибързано да се афишира изтеглянето на съветските войски преди появяването на същинско политическо съглашение за сирийското споразумяване. Това следва от съглашението с Дамаск за действието на съветски военни бази на територията на републиката.

В най-хубавия случай може да се съгласим с краля на Йордания единствено в предлагането да се изчака, до момента в който „ в идващите няколко седмици се утаи вдигнатият информативен прахуляк “. И, несъмнено, фактът, че наличието на Русия е източник на мира.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР