Очевидно е настъпило време Източна Европа да преподава уроци на

...
Очевидно е настъпило време Източна Европа да преподава уроци на
Коментари Харесай

В момента се случва китайнизацията на Европа - КРИСТИАН ТЕРИС

Очевидно е настъпило време Източна Европа да преподава уроци на Западна за смисъла на понятията „ народна власт ” и „ човешки права ”.

Тази седмица евродепутати от Румъния, Хърватска и Литва организираха конференция, третата за този месец, на тематика „ Правата на хората ”, на която с жар защитаваха правата и свободата на елементарния човек, към този момент от две години лишен от опция за взима решения за личния си персонален живот.

Кристиан Терис  от Румъния, Стасис Якелунас от Литва, Мислав Колакучич и Иван Синчич от Хърватска, всеки от тях законно определен представител на народа си, се изправиха пред публицисти, с цел да изразят възмущението си от протичащото се в страните от Европейския съюз и невъобразимия напън, който се оказва на всеки жител, лишен от опция да носи отговорност за здравословно си положение.

За страдание и позор, на конференцията не присъстваше евродепутат, който да съставлява България.

Представяме ви най-важните акценти от конференцията, като самият запис можете да гледате нагоре.

Кристиан Терис: Темата на тази конференция е битката за независимост, отбраната на правата на хората от наложителните кoвид документи. В предходната конференция видяхте, че и други наши сътрудници се причислиха към нас, а през днешния ден имаме и представители от Хърватска и Литва.

Станис Якелунас: От предходната година се пробвам да подредя кoвид пъзела. Има няколко аспекта, като да вземем за пример произхода на виpyса, обвързван с провеждането на рискови опити с патогени, наричани gаin оf funсtiоn, – само че региона, в която съм най-квалифициран е статистиката и данните. Разбирате какъв брой значими са надеждните данни, когато се взимат толкоз съществени решения, свързани с рестрикциите на нашата независимост.

Трите институции, виновни за статистическата информация в Европейски Съюз – Юростад, Европейската организация за надзор на заразните болести и ECON, с които разговарях, се съгласиха, че единствените надеждни данни, свързани с виpyса, са данните за нараснала смъртност. Според EUROMOMO, датската статистическа стратегия, нарасналата смъртност е в естествени граници от края на февруари тази година. Така че въз основа на тези данни към този момент не сме в положение на пандемия.

Особено във връзка с децата изощо не е имало нараснала смъртност по време на тази пандемия.

Така че когато се вземат решения за въвеждане на кoвид cepтификати в Литва да вземем за пример, за 12 годишни, въобще няма никакво съображение. Разтревожен съм от манипулирането на данните за този виpyс. 

Стасис Якелунас от Литва

Иван Синчич : Наскоро цифровите здpaвни cepтификати станаха наложителни в Хърватска. Това неотложно провокира неодобрение и хората се проведоха, с цел да се противопостовят. На 20 ноември се състоя исторически протест на централния площад в столицата Загреб – най-мащабния политически митинг в актуалната история на Хърватска.

Много ясно обръщение бе отправено към хърватското държавно управление, водено от неприятни политики и неприятни научни знания. Хората се изправиха против кoвид cepтификатите, против дискриминирането и сегрегацията, против медийната цензура и против потискането на медицински и научни гледни точки, разнообразни от формалните.

Те бяха там, с цел да кажат „ да “ на истиниската просвета и на опазване на главните човешки и конституционни права.

Иван Синчич от Хърватска

Хърватското държавно управление към момента твърди, че невакcиниpаните хора популяризират виpyса 20 пъти повече от ваkcинираните, което не е научна истина. Изследванията демонстрират, че няма основна разлика. Последното изследване на Lanset също го потвърждава. Хърватското държавно управление отхвърля да преразгледа решенията си въз основа на научните данни и обстоятелството, че зеленият cepтификат не нищо повече от позволение за разпространение на инфeкцията. 

Протестите в Хърватска са фестивал на демокрацията и демонстрират какво е всеобщото мнение, само че с цел да оправим нещата, те няма да са задоволителни. Европейците би трябвало да се провеждат от ден на ден и повече. Нуждаем се от групи от юристи и лекари, политици, публицисти и така нататък, които да подхващат дейности. Нужно е да бъдат подхванати дейности на европейско равнище. Политиците не се опасяват от митинги. Виждаме всеобщи митинги – от Италия и Франция до Хърватска и доста други страни, само че множеството политици не желаят да трансформират нелогичната си политика.

Затова е нужно да ги ударим там, където ще ги заболи най-вече и по тази причина въпросът за кoвид cepтификата би трябвало да стане политически. Зеленият cepтификат започва в тази постройка и тук би трябвало да завърши. Призовавам жителите да се обединят.

Кристиан Терис: В член 1 на контракта за основаване на Европейски Съюз написа, че той се основава на концепцията за основаване на още по-близък съюз сред хората в Европа, в който решенията се вземат колкото се може по-прозрачно и съгласно жителите.

На предходната конференция показахме на света по какъв начин договорите, подписани сред Европейски Съюз и по-специално Урсула фон дер Лайен с медицинcките корпорации, произвеждащи ваkcините, бяха показани на обществеността и на нас като членове на Европарламента.

40% от тези контракти са почернени, тъй че текстът да не се чете. Никой в Европа, нито пък ние, определените от народа за народа, знае какво тъкмо съдържат тези контракти. Какви са клаузите в тях, какви доставки са контрактувани от комисията. Това, което виждаме да се случва с тази пaндeмия явно нарушава член 1 на Европейски Съюз.

И тъкмо това е разликата сред робия и народна власт.

Да знаеш всичко, което държавното управление прави, е народна власт. Когато държавното управление знае всичко за теб, това е робия. Тези контракти са на стойност милиарди евро. Дори не знаем точните числа. Те не са разкрити нито на нас, нито на вас публицистите, нито на европейските жители. Това е проблем.

Кристиан Терхис от Румъния

Другият проблем е, че както гласи първия член, всички решения би трябвало да се взимат в интерес на жителите. През месец април 2021 година Дидие Рейндърс , еврокомисарят по правораздаването, пристигна на пленарното съвещание на Народното събрание и сподели, изтъквам: „ Предложението на комисията е основано на две съществени полезности – недискриминацията и отбраната на персоналните данни “. Ние гласувахме срещу, само че болшинството от членовете на Народното събрание повярваха, довериха се на това, което сподели еврокомисарят.

Вижте къде сме в този момент, през ноември 2021 година Хората не могат да вървят на работа, в случай че нямат зелен cepтификат, а в някои страни, в случай че не са вакcиниpани срещу волята им, хората не могат да влязат в магазин, не могат да пътуват освен сред страните, само че даже и в градския превоз.

На нас не ни е разрешено да влезем в Европейския парламент, в случай че нямаме зелен cepтификат. Но ние ще се противопоставим. Няма да се подчиняваме на решението на ръководителя на Народното събрание, която слага под това изискване упражняването на личния ми мандат, който ми е даден от народа.

Проблемът е, че щом се пробват да изнудват нас, представете си какво се случва с останалите поданици на Европа. Получихме хиляди имейли и чуваме гласовете на всеки един от вас. Опитахме се да отговорим на всички, само че е невероятно, толкоз доста хора се оплакват и молят някой да ги чуе. Това не е Европа, в която желаят да живеят. Където животът им зависи от cepтификат, който в действителност не cepтифицира нищо, тъй като всеки вакcиниpан може да се инфekтира и да популяризира инфekцията и всеки, който е тестван, може да се болести незабавно щом излезе от лаборатopията.

Каква Европа желаеме? Европа, в която правата и свободата на всеки жител са уважавани или тиранична Европа, какъвто беше Съветският съюз преди, когато хората нямаха права или най-малко не се признаваше да имат съществени човешки права. На всички тези права се гледаше от бюрокрацията като на привилегия, която държавното управление би могло да ти подари.

В параграф 62 от наложените рестрикции в Европейски Съюз написа: „ Тези рестрикции почитат главните човешки права и съблюдават правилата, върху които е построен Европейски Съюз. “

Чл. 3 за фундаменталните човешки права на Европейски Съюз гласи: „ Неприкосновеността на личността произлиза от правото на всеки на почитание към физическата му и менталната му същина. “

Параграф 2 на член 3 гласи: „ В полето на медицината и биологията би трябвало да се почита следното: свободното и осведомено единодушие на индивида, който визира. “

Това ли се случва в този момент в Европа?

Защото това, което виждаме да се случва в Австрия да вземем за пример, е че хората няма да могат да упражняват главните си човешки права, в случай че не са вакcиниpани срещу волята им. И това се случва във от ден на ден страни.

В момента следим трансформацията на Европейски Съюз от народна власт към робия. Единият сътрудник до мен е от някогашния Съветски съюз, другите двама са от някогашна Югославия. Аз съм от Румъния, някогашна комунистическа страна. Всички ние сме живели в робия. Знаем какво е. Точно това е повода да не мълчим в този момент.

Не желаеме жителите на Европа да живеят в такава робия, в каквато, за жалост, ние е трябвало да живеем. Koвид рестрикциите не трябва да дискриминират, нито да задължават който и да било да се вакcиниpа.

В Кауфланд , Румъния, един от най-големите магазини, са разделили магазина на две – за вакcиниpани и за невакcиниpани хора. Вакcиниpaните влизат през една врата, невакcиниpaните през друга. Сложили са стени да разделят клиентите.

Хора, в такава Европа ли желаете да живеете? Не го имам вяра. Затова сме тук през днешния ден, да се борим за свободата и за демокрацията. За да възстановим фундаменталните човешки права в Европейския съюз. Благодаря ви!

Последваха въпроси от публицисти:

Първите два въпроса бяха заложени от Анна ван Денски :

Защо озаглавихте конференцията си „ Правата на хората “. Говорите за човешки права, само че ги наричате „ правата на хората “. Това, което казахте е доста близо до това, което написа в резолюция 2361 на Съвета на Европа, в която ясно се споделя, че не трябва в никакъв случай да има насилствена вакcинaция или дискриминация. Така че за какво не „ човешките права “, а „ правата на хората “?

Вторият ми въпрос е за цифровото наблюдаване. В момента съществуват много терзания от бранителите на човешките права, а вие сте живели в Съюз на съветските социалистически републики, когато даже още не е имало сходни принадлежности за наблюдаване и надзор, каквито има в този момент, и сте наясно. Притесненията са, че системата, която сега се основава сякаш поради здравни грижи е великански механизъм за наблюдаване, който ще бъде употребен по-късно като китайската система. Има терзания, че Европа, пробвайки се да се оправи с пaндeмията, употребява китайските средства за наблюдаване, което опонира на главните човешки права. Според вас какви са опциите на хората да се портивопоставят на системата, с цел да избегнат да бъдат следени и следени като в Китай?

Кристиан Терис: Предвид това, което виждаме да се случва в този момент в цяла Европа, в случай че приказваме общо за човешките права, не доста от тези бюрократи ще схванат защо става въпрос. „ Човешки права “ е общ термин, с който всички сме съгласни, само че в този случай приказваме за „ правата на хората “, които сякаш имат човешки права.

Не приказвам просто за някакви нереални права, по отношение на които всички сме съгласни, че би трябвало да бъдат уважавани. Сега приказваме за действителни хора. Хората се тормозят, че губят работата си, че няма да могат да изплащат ипотеките си, че няма да могат да водят децата си на учебно заведение, в случай че не са вакcиниpaни. Затова полемиката в цяла Европа в този момент би трябвало да е за хората – дали всички тези ограничения оказват помощ на хората или не. Очевидно от това, което видяхме до момента, освен нарушават човешките им права, само че и въобще не им оказват помощ.

Това, което следим е китайнизацията на Европа. Виждаме какво се случва в Китай сега със обществената кредитна система, с наблюдението и контрола на всеки един човек – от начало до край – всичко, което прави, на всички места, където върви. Правителството управлява всичко, следи всичко. Това съставлява тиранията. Правителството знае всичко за теб – къде вървиш, какво ядеш… Това е тиранична система. И виждаме тази система да се вкарва тук и в този момент под водачеството на Урсула фон дер Лайен , постепенно, само че несъмнено.

Зелените cepтификати бяха просто първата стъпка. В момента има още няколко оферти на разискване в Народното събрание, като да вземем за пример идентификатор на европейския портфейл и европейска карта за обществени осигуровки. Всички тези неща основават система за надзор и наблюдаване, за слагане под изискване на всички права на европейските жители.

Казаха, че било нужно въвеждането на европейската карта за обществено обезпечаване, с цел да се улесняла свободата на придвижване. Помните ли по кое време го чухме това? Когато вкараха зеления cepтификат. Това е същият разказ и аз ви поканвам вас, като публицисти, просто да наблюдавате какво споделят и какво вършат. Защото има 180 градуса разлика сред това, което споделят и дават обещание и това, което вършат. Не би трябвало да разрешаваме това. Трябва да помним, че Европейският съюз бе основан като тотална съпротива на Съветския съюз. Създаден е като свободна зона, не като зона за надзор и всеобщо наблюдаване. Наш дълг е да се противопоставим на това. 

Иван Синчич: Има си стандарт в закона – всеки е почтен до доказване на противното. Същият е стандартът и в здравната система. Всеки е здрав, до момента в който не бъде диагностициран. Сега се случва противоположното. Всеки е опасност, до момента в който не потвърди, че е здрав и безвреден. Това просто е цялостна полуда и е недопустимо.

В Индия да вземем за пример, от месеци към този момент съвсем няма никакви кoвид случаи, само че без значение от това някои щати взеха решение да вкарат цифровия зелен cepтификат. В Европа споделят, че тъй като имаме висок брой новозаразени, ни би трябвало зелен cepтификат, само че в Индия нямат от месеци към този момент, само че въпреки всичко възнамеряват да го вкарат. Защо? Няма причина за това. В Индия съществуват обществени стратегии за безвъзмездна храна за небогати хора и те не могат да я получат, в случай че нямат cepтификат. Сега организират акция за заплашване на популацията, която гласи, че макар че няма проблем с виpyса, би трябвало да се подготвят за третата вълна. Така че не мисля, че повода за този зелен cepтификат е просто в кoвид рецесията.

Вторият журналистически въпрос зададе Халид Амит Фарухи :

Не смятате ли, че проблемите са по-сложни? Когато говорите за събиране на персонални данни – от половин век Европейски Съюз е следено общество. Преди 25 години прекосих границата и те имат данните ми, имат всичко в немската база данни. Ако някой наруши закона в Европейски Съюз, може да бъде открит за 10 минути. А в този момент сме в пaндeмия и множеството хора в Европа са в действителност изплашени от невакcиниpaните. Демокрацията е ръководство на болшинството и болшинството се опасява. Съвсем дребна, незначителна част от хората не желаят да се вакcиниapт и медицинските специалисти споделят, че те са опасността. Защо би трябвало да слагаме болшинството от хората в Европа в заплаха, единствено тъй като някои хора не желаят да се вакcиниpaт? Чие право желаете да защитавате, когато доста дребна част от хората в действителност съставляват опасността. Погледнете цифрите. Аз пребивавам в Белгия, 25 000 индивида умряха от кoвид, а в този момент към този момент съвсем няма новозаразени. Това са обстоятелствата, не е мое мнение, а факт. (новозаразените в Белгия в действителност са 17 000 среднодневно, на 26 ноември са умряли 50 души – бел. ред.)

Кристиан Терис: Благодаря за въпроса, защото съм сигурен, че доста хора в Европа също си го задават. Първо, не живеем в народна власт. Живеем в това, което се назовава Конституционна народна власт. Това, значи, че има избрани съществени права, които са самостоятелни, персонални.

Никой не може да гласоподава да вземем за пример, да отсече една от ръцете ви. Защо не? В взаимозависимост дали сте десничар или левичар, има повишен риск да наръгате някого. Да отсечем ръцете на всички! Да сме сигурни, че всички са в сигурност. Такова общество ли желаеме?

Точно това е повода да съществуват избрани фундаментални човешки права, които са самостоятелни и персонални и едно от тях е неприкосновеността на тялото. Никога никой отвън вас не може да гласоподава вие да си инжектирате нещо или пък да изядете нещо, да извършите нещо с тялото си. Това може да стане единствено по ваша воля и по ваше предпочитание. Ваше решение е какво да вършиме със личното си тяло. Ако не разбираме този главен принцип, значи не разбираме по какъв начин е основан западния свят. Защото тъкмо това се случва в този момент в Китай, където се вземат органи и телесни елементи от пандизчии, с цел да се дават на комунистическите бюрократи. Такава Европа ли желаеме? Не имам вяра.

Твърдите, че някакви специалисти споделят, че невaкcиниpaните са опасност за вaкcиниpaните. Нека Ви попитам нещо: щом са имунизирани и имунизациите работят толкоз добре, за какво се опасяват от някой, който не е вaкcиниpaн? Нали това е повода да се вaкcиниpaш. Това е повода да приемаш медицински артикул. Ти да бъдеш предпазен. Не можеш да хвърляш виновността за това, че даден медицински артикул не работи по метода, по който ти е рекламиран, върху хората, които не го употребяват.

Трето, споменахте, нещо за събирането на данни. Вярно е, че когато пресичате границата, когато вършите избрани неща, държавното управление събира данни за вас. И е добре да се дискутира въпросът дали не се събират прекалено много данни, когато се пътува от една страна в друга. Съгласен съм.

Проблемът в този момент обаче е различен. Проблемът е, че изместихме тежестта на доказването. Във всяка народна власт има правоприлагащи органи. Органи, които ползват закона при положение, че го нарушиш. Има полиция, има прокуратура и така нататък Проблемът в този момент е, че към този момент имаме чиновници, контролиращи „ подчинението “ на закона. Знаете ли кои са тези хора? Ако желаете да влезете в ресторант, би трябвало да си покажете зеления cepтификат на човек, който може и да няма зелен cepтификат, на човек, който няма никакво здравно обучение, той просто е сервитьор там. Сега си задължен да показваш на различен човек, на различен субект, различен жител, който е същият като теб, че ти се подчиняваш на закона.

Трансформираха цялото общество, обърнаха го с главата надолу. Когато видиш служител на реда, знаеш, че евентуално ще си имаш проблеми, в случай че си нарушил закона. Ако си нарушил закона, би трябвало да бъдеш разследван и осъден. Но щом си свободен жител, да вървиш на всеки ъгъл да доказваш на други жители, че се подчиняваш на закона, е безспорна полуда. Ако прочетете визията на бащите създатели на Европейския съюз, никой от тях, даже в най-страшните си кошмари, не би повярвал, че такова нещо ще се случи с Европейски Съюз.

Иван Синчич: Демокрацията може и да е ръководство на болшинството, само че с цялостно ценене на правата на малцинството. Точно по тази причина имаме конституция.

Само дето не съм сигурен, че нежелаещите да се вакcиниpaт са малцинство. Предполагам, че в Белгия е по този начин, само че в Хърватска, в Източна Европа сме достигнали до към 45% с една доза и то единствено тъй като хората са принуждавани, изнудвани, насилвани да си слагат вакcинaта.

В Хъватска, желанието на болшинството хора е да преминат през тази рецесия без вакcини. С други ограничения. Мисля, че такава е и обстановката в България, Румъния, евентуално и в някои западноевропейски страни. Не бива да постановяваме наложително даден медицински артикул на никого. 

Не е за поверие, че същите хора, които до момента врещяха за правата на малцинствата, през днешния ден се борят за правата на болшинството, до момента в който в това време статистиката демонстрира, че 43 ограничения за физическо наблюдаване са признати в 27 страни. 22 страни са употребявали дронове за наблюдаване на нарушителите на разпоредбите. Увеличила се е използването и на стратегии за лицево различаване. Европа вкара повече ограничения за наблюдаване от всеки различен район.

Интернет цензура е зародила допълнително от 28 страни, прекъсване на интернет в 13.

Най-малко 120 приложения за следене на контакти се употребяват в 71 страни, 60 типа други ограничения за цифрово следене на контакти са употребявани в 38 страни. В Съединени американски щати се употребяват 23 приложения за следене на контакти, повече от която и да е друга страна в света.

В момента действат 73 приложения за цифрови здравни cepтификати. Те са изтеглени минимум 18,8 милиона пъти. 82% от тези приложения имат несъответстващи политики за дискретност и отбрани. Приложенията за право на достъп до работното място и приложенията за достъп до публични места са най-често срещаните, следвани от приложенията за интернационалните пътувания.

49% от  приложенията въобще нямат политики за дискретност. Също толкоз не разкриват каква тъкмо персонална информация събират. 81%  не разкриват какъв брой дълго ще се съхраняват данните. 58% споделят информацията с трети страни. 67% декларират, че ще споделят потребителска информация с правоприлагащите органи и управляващи, при положение, че бъдат поискани.

По огромната част от тези приложения нито подсигуряват сигурността на персоналните данни, които събират, нито е известно по какъв метод ще бъдат употребявани в бъдеще. Можете да ревизирате тази информация в COVID-19 Digital Rights Tracker и в COVID-19 Civic Freedom Tracker .

Голямата част от тези ограничения за наблюдаване трагично заплашиха гражданските свободи и правото на персонален живот, което се явява сериозен фактор за увеличение на скептицизма към тях.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР