Очевидно е дошло време вече обществото сериозно да се замислим

...
Очевидно е дошло време вече обществото сериозно да се замислим
Коментари Харесай

Неда Кристанова: Образованието има нужда от терапия за качество

Очевидно е пристигнало време към този момент обществото съществено да се замислим за това какво е нашето обучение, какво желаеме от нашите възпитаници и каква би трябвало да бъде задачата на образованието. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус "  Неда Кристанова, шеф на Центъра за оценяване в предучилищното и учебното обучение.

Тя чака, че след последните проби PISA резултатите ще предизвикат сериозни диспути и ограничения, които да бъдат набелязани както в кратковременен, по този начин и в дълготраен проект.

По думите на Кристанова образованието има потребност от терапия за качество: " Всички би трябвало да поставим старания - Министерство на образованието и науката няма по какъв начин единствено да реализира някакви резултати. И учениците, и учителите, и родители - всички би трябвало да участваме в този развой.

Тя означи, че са нужни промени: " При всяко състояние е належащо въз основата на някакъв експертен разбор да се реши и да се реши по какъв начин да бъдат изменени стратегиите, дали въобще или напълно концепцията им. Дали би трябвало да се олекотят, може да се окаже, че някои стратегии би трябвало да се олекотят, други да се окаже, че не би трябвало. Но сигурно би трябвало да има повече време за затвърждаване на това, което са взели учениците, за упражнение и за използване и за решение на на практика задания и проблеми ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР