Очевидно е, че целта на тази акция по изпращане на

...
Очевидно е, че целта на тази акция по изпращане на
Коментари Харесай

Радулов: Целта на бомбените заплахи са предстоящите избори, да се създаде паника сред хората

Очевидно е, че задачата на тази акция по изпращане на имейли с бомбени закани не е нещо друго, с изключение на основаване на суматоха в популацията преди избори и мощно затрудняване на дейностите на органите за публичен ред и сигурност във връзка с противодействието на закононарушенията, свързани с идните избори. Това сподели в аудиокаста на " Фокус “ " Това е България “ специалистът по национална сигурност проф. Николай Радулов.

 

" Както виждате вие, органите за публичен ред и сигурност: Министерство на вътрешните работи, прокуратурата, ДАНС се пробват много интензивно в навечерието на изборите да разкриват нови, да респектират остарели познайници, които са добре известни във връзка с пазаруването на гласове и на подправяне на резултатите от изборите. Тъй като на всички е ясно, че ресурсът, с който разполагат органите на публичен ред и сигурност, е относително стеснен, и той до известна степен е зает и в други, доста комплицирани процеси, като противодействието на миграцията, увеличаващата се битова престъпност, та този метод, който ние виждаме, несъмнено е изработен да понижи пресата върху заминаващите се с изборни закононарушения. Това е моето виждане. “

Според проф. Радулов тази акция е ориентирана и към учебните заведения по ред аргументи. " Първо, тъй като където и другаде да бъде отправено предизвестието, няма да има такава степен на публичност от една страна, въпреки това, всички ние ценим най-вече своите деца, тъй че даже и да се съмняваме в истинността на телефонното позвъняване, ще се направи всичко допустимо децата известно време да бъдат отстранени от учебно заведение, учебното заведение тествано в детайли. Така че ще бъдат изгубени и сили, и средства, ще бъдат изгубени образователни часове, ще бъдат притиснати родители, които ще би трябвало с тези деца по някакъв метод да реагират, в дните, в които ще са отстранени от учебно заведение, да им отделят повече внимание.

 

И защото на всички е ясно, че огромна част от изборните секции са в учебните заведения, това съгласно мен е била и задачата – да се сътвори уплах в хората, които имат желание да отидат да гласоподават. Т.е. тук интерес от сходно нещо биха имали партиите, които имат корав електорат, които и камъни да падат, отново ще отидат да гласоподават, и несъмнено, тези пък, които се двоумят, ще си кажат: " Обстановката е толкоз нажежена, за какво би трябвало да вървим да гласуваме? “. Очевидна е задачата. Целта е не нещо друго, а идните избори. “

Независимо какво си мислим, тези закани би трябвало да бъдат признати съществено, безапелационен е специалистът. " От тези 100 закани една да се окаже действителна, ще бъде безвъзвратен резултатът по-късно. Ако се извърши терористичен акт, по-късно жертвите не можем да ги възстановим и върнем “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР