Очевидно е, че трябва да бъде жена, от гледна точка

...
Очевидно е, че трябва да бъде жена, от гледна точка
Коментари Харесай

Румен Христов: Обсъждаше се името на Лорер за еврокомисар, не ни беше предложен официално

" Очевидно е, че би трябвало да бъде жена, от позиция на салдото мъже-жени в Европейска комисия, и би трябвало да бъде от най-голямата партия в Екологичен потенциал - ЕНП. Ако това място не бъде за ЕНП, без значение кое ще бъде името, което ние от ГЕРБ-СДС предложим, този баланс ще бъде нарушен. Не виждам за какво сътрудниците от Политическа партия, знаейки всички тези условия, желаят да предложат техен претендент ", разяснява Румен Христов.

Той призна, че се е завъртяло името на Даниел Лорер, само че публично не им е било препоръчано. " Обсъждаше се, не беше препоръчан публично ", сподели Христов.

От ГЕРБ-СДС още нямат предложение, само че имали задоволително подобаващи дами за тази позиция и ще помислят, изясни Христов.

Няма реализирано единодушие и за регионалните шефове. " Разговорите вървят мъчно. Търсят се кандидатури, които да са допустими и за двете обединения ", сподели Христов.

От ПП-ДБ сложили условие претендентите за регионални шефове да не са взели участие към този момент в ръководство, което от ГЕРБ-СДС не одобряват.

" Предлагали сме заместник-министри. И там диалозите вървят тежко, не се реализира единодушие ", сподели Христов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР