Очевидно е, че случващото се в Буча е военно престъпление.

...
Очевидно е, че случващото се в Буча е военно престъпление.
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Случващото се в Буча е военно престъпление. Това е човешки геноцид

" Очевидно е, че протичащото се в Буча е военно закононарушение. Кадрите ми припомнят Сребреница, тъй като са ужасяващи. Това е човешки геноцид ", съобщи в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия Надежда Нейнски, посланик, някогашен министър на външните работи.

По думите ѝ дейностите на Русия приказват доста повече, в сравнение с дадените обещания.

" Очакваме развръзката в посока на това да има мир. Тези фрагменти демонстрират, че това не е просто войната на Путин, а че има сериозна маса на хора в Русия, които са способни да създадат сходни неща и да ги оправдаят ", добави Надежда Нейнски.

Според нея безспорно казусът би трябвало да бъде разследван.

" Отговорът на света ще зависи от това по какъв начин ще се развиват договарянията сред Русия и Украйна. Санкциите работят, само че ще се отразят на международната стопанска система. Проблемът на Европа ще бъде обвързван с филантропичната злополука, с бежанците ", разясни Надежда Нейнски.

По думите ѝ Украйна се стреми към специфичен тип неутралитет.

" Най-големият проблем е доколко може да се има доверие на Русия в поемането на уговорките, доверието в Русия е мощно нарушено в интернационалната общественост. България и Унгария са единствените страни, които не изпратиха военна помощ в Украйна, тази крачка трябваше доста от дълго време да се предприеме. Украйна има потребност от противовъздушни системи, които могат да бъдат включени, с цел да може да бъде прекъсната тази война. Системата за сигурност, която НАТО предлага на страните членки, дава задоволително гаранции за българската национална сигурност. Надявам се България да не остане сама да се пази при положение на нахлуване ", сподели още Надежда Нейнски.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР