Очевидно е, че ще в София ще се ходи на

...
Очевидно е, че ще в София ще се ходи на
Коментари Харесай

Политолог: ГЕРБ най-вероятно ще сменят Георги Георгиев с Росен Желязков в София

„ Очевидно е, че ще в София ще се върви на балотаж. ГЕРБ ще промени кандидатурата на Георги Георгиев. Говори се за Росен Желязков, който има доста повече опит. На балотажа ще е доста забавно да забележим кой претендент ще поддържат главните политически сили “. Тази прогноза направи пред Euronews Bulgaria политологът Явор Сидеров.

По думите му „ локалните избори имат друга динамичност, личността на претендента има значение, в сравнение с партийната дисциплинираност. Българите са задоволително опитни с осъществяване на избори, с цел да решат на кого да заложат “.

„ Войната по места ще бележи целия интервал, в който ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС си сътрудничат. Никой обаче не желае нови избори. Двете обединения схващат доста добре всичко това “, уточни политологът.
Той разяснява и измененията в Конституцията, импортирани от ръководещото болшинство. „ Компетенцията на Венецианската комисия визира част от конституционните промени, само че не всички. Становище върху промяната на националния празник тя не може да даде, тъй като е прерогатив на нацията. Като цяло ще одобрят другите промени, тъй като в процеса на диалозите за правосъдната промяна са били неведнъж подчертавани “, изясни Сидеров.

По отношение на пълномощията на президента той сподели, че е отчетлива наклонността те да се свият, а във връзка института на служебното държавно управление беше неизбежно да се реформира, тъй като „ стои някак настрани “. „ Премахването на процедура на института на служебното държавно управление, прехвърлянето на контрола в ръцете на Народното събрание, демонстрира, че страната твърдо поема курс към възобновяване на парламентарния си вид “, заключи той.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР